Svo zlo sa „Šotokucinom Ništavićem“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. ožujka 2016. - 0:18
Autor: 

Spalivši glavnoga krivca za loše stanje na teritorij Općine Kotor u proteklih godinu dana, Kotorani su se na simboličan način oprostili sa svim zlim što im je isti priredio. Ovogodišnji karneval „Šotokucin Ništavić“ optužen je za pokušaj uništavanja prepoznatljivog simbola Kotora – Markata, za loše stanje bazena „Nikša Bućin“, za sportsku salu u Rakitama, što je Kotor bez hotela i obećane žičare, što bi joj i Luka mogla pasat u Podgoricu te joj mnogo štošta što je narod kotorski zaboljelo.

Današnju karnevalsku povorku krasile su maske izvrsne izrade, kolura i mašte, a najljepši dio su svakako najmanje članice karnevalskih grupa koje osiguravaju opstanak kotorskog karnevala. Među prepoznatljivim domaćim karnevalskim grupama, povorku su obogatile i maškarice iz vrtića „Radost“ iz Kotora, Resursnog centra, ali i gosti iz izbjegličkog kampa s Konika u Podgorici i maškarana grupa iz Vela Luke.
Povorku su uzveličale i mažoretke iz Kotora, Herceg Novog i Budve uz pratnju Gradske muzike Kotor i Đenovići, a nakon nekoliko godina pauze ponovno su počasnim plotunima pozdravljali i trombonjeri iz Đenovića.

Nakon spaljivanja karnevala, na glavnom gradskom trgu održan je koncert Danijele Martinović i dodijeljeni su pehari za najbolje maske. Treće mjesto osvojila je grupa šarenih lutkica „Za dešpet“, 2. mjesto maska „Retro ton“ karnevalske grupe „Karampana 1“, a pehar za najbolju grupnu masku dobila je karnevalska grupa „Nije preša“ sa prekrasnim „Karuselom“.

Prenosimo vam dio atmosfere, a fotogalerija na našoj Facebook stranici: