„Teća od njoka“ privukla brojne ljubitelje dobre kužine

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. studenog 2015. - 11:45
Autor: 

Hotel Pine i NVU Karampana iz Kotora uz financijsku potporu Turističke organizacije Tivat, jučer su  organizirali manifestaciju „Nostalgične kuvarice – Teća od njoka“. Radi se o natjecanju u tradicionalnom spremanju bokeških njoka.

Na  gastro manifestaciji,  koja je imala natjecateljski duh sudjelovalo je šest ekipa iz Kotora i Tivta, a  posjetitelji Pina uživali su u manifestaciji, koja nije uobičajena za Tivat. Predivan dan za 11. mjesec privukao je brojne posjetitelje jučerašnje manifestacije.

Žiri na čelu s Mašom Čekićem,  novinarom i  vrsnim poznavateljem  bokeške kužine imao je težak zadatak odlučiti pobjednika jučerašnjih delicija. Prvu nagradu su osvojile: Mira Bakoć, Mila Franović i Slavka Đinović, a kao nagradu osvojile pršut. Drugo mjesto su osvojile: Anka Čavor, Verica i Divna Delić i osvojile 5 kg njeguških kobasica. Treće nagrađene s tri kg njeguškog sira su: Mira Škanata. Jelka Punčuh i Darija Žegura. Za najbolji okus pripremljenih njoka zaslužene su: Nada i Angelina Janković s Jadrankom Lalošević. Najbolji miris njoka donijela nam je ekipa. Bose Vuksanović, Pina Lazarević i Nada Petrović. Službeno najljepšu  i najšarmantniju ekipu čine: Vojo Kaluđerović, Dragan Laković i Maša Šakotić. 

Također  se organizirala velika humanitarna tombola, a prihod  je namijenjen tivatskoj Osnovnoj školi “Drago Milović” za odabir jelke u kojoj će mališani uživati.

NVU Harlekin iz Donje Lastve  je s ostalim izlagačima pokazao svoje rukotvorine izloživši suvenire te  uz sastav glazbeni sastav  “Redicool trio“ upotpunio jučerašnju nedjelju.

Djelić atmosfere poslušajte u audiozapisu.

Audio: 
Mašo Čekić