Tivat - poziv za pohađanje obuke za gerontodomaćice

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. studenog 2023. - 13:33
Autor: 

„Opštinska organizacija Crvenog krsta Tivat i Opština Tivat pozivaju nezaposlene osobe, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).  Obuka će biti organizovana u Domu solidarnosti Crvenog krsta u Sutomoru, od 1-5. decembra, a sve troškove, uključujući smještaj, ishranu i prevoz, za tri prijavljena lica pokriva Opština Tivat“ – stoji u priopćenju.

“Posao gerontodomaćica uključuje pripremanje obroka, nabavku namirnica, šetnju, kao i pomoć u održavanju lične i higijene prostora. Geronto domaćice pomažu i u nabavci  terapije i plaćanju komunalnih usluga” - poručuju iz OO Crveni krst Tivat, koja sprovodi ovaj program u gradu. Iz te organizacije pozivaju zainteresirana  lica koja vole rad sa starijim licima i spremna su za terenski rad, da se prijave do 28. 11., na broj telefona 069 968 173.

„Obuka se sprovodi po akreditovanom programu, koji traje pet dana tokom kojih učesnici imaju prilike da nauče više o: programu pomoć u kući; strukturi korisnika i njihovim potrebama; obavezama gerontodomaćica; motivaciji za rad; timskom radu; organizaciji vremena;  komunikaciji sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida; rješavanju konflikata; porodičnim odnosima i dr. Nakon završene obuke, učesnici dobijaju sertifikat“ .