TO Tivat promovirala ponudu općine na sajmu turizma u Beču

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 18. siječnja 2020. - 10:41
Autor: 

TO Tivat u suradnji s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu destinacije na sajmu „Ferien Messe“ u Beču, koji se održava od 16. do 19. siječnja.

Za turističku industriju i privredu, ovaj sajam je vodeći na austrijskom tržištu. Na ovom mjestu postoji direktna mogućnost za uspostavljanje vrijednih poslovnih kontakata s turoperatorima i medijima s tržišta Austrije, jer sajam svake godine posjeti preko 150.000 posjetitelja.

Ovaj sajam svake godine okuplja i preko 800 izlagača iz preko 70 različitih zemalja. Ovogodišnji koncept ponude Crne Gore jeste akcenat na segmente poput sunca i mora, sporta i avanture, turi i  kultura, prirodnom i seoskom turizmu, ali i kamping turizmu.

Ponuda aktivnog odmora općine Tivat, ali i cjelokupne Crne Gore privlači sve veću pozornost gostiju iz Austrije, koji se u okviru crnogorskog štanda mogu direktno upoznati s ponudama mikroregija i destinacija, nacionalnih parkova, mogućnostima za pječačenje, biciklizmom, i ostalim aktivnim sadržajima za sve ljubitelje takvih stilova provođenja odmora.

Što se tiče navika ovih posjetitelja, Austrijanci su najčešće zainteresirani za izletničke ture, plaže i odmor u prirodi. Najveći broj turista s ovog tržišta, oko 70% njih, putuje individualno, dok 30% svoje putovanje realizira preko turoperatora ili turističke agencije i najčešće preferiraju smještaj u hotelskim kapacitetima i kvalitetnom privatnom smještaju.

Općina Tivat bilježi konstantan rast dolazaka ovih turista iz godine u godinu. Za prvih devet mjeseci 2019.godine taj se broj krećao za 29% više u dolascima i 39% više u noćenjima u svim vidovima smještaja u odnosu na 2018 godinu. Prosjek zadržavanja ovih turista na tivatskoj rivijeri je iznosio od 5 do 6 dana.

Zanimanje turista s tržišta Austrije iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast i kada je u pitanju cjelokupna Crna Gora, koju je prethodne godine tijekom prvih deset mjeseci posjetilo 38% više turista iz Austrije, dok je kod broja noćenja zabilježen rast od preko 28%.

Pozitivan trend dolazaka turista sa ovog tržišta zadržat će se i u 2020.godini. Tome će svakakao doprinijeti i dobra avio-povezanost, s obzirom na direktne letove nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines-a, kao i Austrian Airlines-a iz Beča ka Podgorici.

Crnogorski štand u Beču posjetio je veleposlanik Crne Gore u Austriji Željko Perović.