Tivat World Music Festival (TWMF)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. rujna 2019. - 9:22
Autor: 

Turistička organizacija Tivat je pokrovitelj 3. Tivat World Music Festivala, koji će se održati od 12. do 14. 9. 2019. godine u Tivtu. Ove godine bit će postavljene četiri bine na kojima će se tijekom tri dana trajanja festivala publici predstaviti deset bendova iz zemlje, regije i inozemstva. Na glavnoj bini na rivi Pine nastupit će jedan od najslavnijih afričkih glazbenika Femi Kuti – najstariji sin pionira afrobita Fele Kutija. Pored glavne bine Riva bit će aktualne još i bina Acoustic u Atrijumu Buća, bina Porto Montenegro u marini PM i bina Luštica Bay u istoimenom nautičkom kompleksu.

Festival će 12. 9.,  u 20h otvoriti Bilja Krstić & Bistrik Orkestar (Srbija), a od 22h nastupit će Femi Kuti sa svojim bendom Positive Force. Drugog dana festivala, 13. 9.,  na bini Riva od 18:30h nastupit će Gospoda Glembajevi (Crna Gora), Atma Mundi Ensemble & Sanja Raičković (Hrvatska) i Albaluna (Portugalija). Od 18h na Acoustic bini u Atriju Buća publici će se predstaviti Orkestar Nuova (Crna Gora), a od 20h na bini u Porto Montenegru nastupit će Ethno Jazz Orchestra (Srbija). Posljednjeg dana festivala, 14. 9., na glavnoj bini Riva od 20h posjetitelji će uživati u nastupu bendova Džanum (Crna Gora) i Irfan (Bugarska), dok će istog dana od 21h na bini Luštica Bay nastupiti portugalski bend Albaluna, a na bini Acoustic od 18h Tanini trio (Turska). Svi navedeni koncerti su kao i prethodnih godina besplatni.

Turistička organizacija Tivat poziva sve ljubitelje etno melosa da dođu i uživaju u modernim izvedbama poznatih izvođača, koje će obilježiti 3. Tivat World Music Festival.