Turistička organizacija Tivta zadovoljna dočekom Nove godine

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 03. siječnja 2023. - 11:16
Autor: 

Prethodnih dana je na Gradskoj rivi Pine bilo veselo. U dobrom raspoloženju,  uz zvijezde domaće glazbene estrade, ušli smo u Novu 2023. godinu. Veliki broj ljudi opredijelio se  praznike provesti  u Tivtu, gdje je upriličen četverodnevni program,  organiziran od strane Turističke organizacije i Općine Tivat.

"Zadovoljni smo posjetom za vrijeme novogodišnjih praznika, čemu svjedoče i statistički podaci. U Tivtu je tokom praznika registrovano preko 2.800 turista, dva puta više u odnosu na godine prije pandemije korona virusa. Pored dobre posjete sa regionalnog tržišta u Tivtu je boravio veliki broj gostiju sa tržišta Rusije, Velike Britanije, Turske, Njemačke, SAD.  Popunjenost hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta bila je na zavidnom nivou. Kako saznajemo od ugostitelja lijepo vrijeme i dobar muzički program doprinio je da je grad tokom svih dana praznika bio veoma posjećen. Ovo je odličan početak godine od koje očekujemo da bude uspješna, a najave za predsezonu i ljetnju turističku sezonu 2023 to i potvrđuju” – istakla je PR TO Tivat Tamara Krstović.

„Program na Gradskoj rivi Pine bio je prilagođen svim generacijama i muzičkim ukusima. Prvi dan 30.12. bio je rezervisan  za najmlađe, a za dobru atmosferu za dan dočeka u Novoj 2023.godine pobrinuli su se Perpetum Mobile, Indira ex Colonia. Dnevna idila na Pinama obilježena je zvucima violine u izvođenju Verice Čuljković i DJ Danila Radusinovića, a 01.01. nastupili su ženski tamburaški sastav La Banda i Željko Bebek čiji koncert je bio i najposjećeniji. Program Turističke organizacije Tivat i Opštine Tivat nastavio se i 02.01.uz Danijela Alibabića i DJ Bubu“ – stoji u priopćenju.