U Luštica Bay stanje redovno, nema posljedica požara

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 04. srpnja 2017. - 16:09
Autor: 

U novom turističkom gradu Luštica Bay koji se gradi na oko 690 hektara zemljišta na tivatskom dijelu poluotoka Luštica život se odvija ustaljenim ritmom, stanje je redovno i ne osjećaju se posljedice velikog požara koji je izbio u susjedstvu kompleksa zaprijetivši, u jednom trenutku, da promjenom pravca ugrozi i trasu prema naselju.
„Naši stanovnici koji trenutno borave u Luštica Bay-u, uživaju u suncu, plaži i drugim ljetnim aktivnostima u gradu. Veliku zahvalnost dugujemo vatrogasnim jedinicama Tivta, Budve, Kotora i Herceg Novog i dobrovoljnom vatrogasnom društvu Krtoli koji su jučer uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju u uvali Pržno, a i danas kontroliraju požar. Također smo jako zahvalni privatnim kompanijama i mještanima koji su pritekli u pomoć dopremajući dodatne količine vode, policiji koja je tijekom cijelog dana i noći osiguravala prilaz lokaciji, općinskim službama na čelu s gradonačelnicom Snežanom Matijević koje su jučer bile na licu mjesta, te službama Aerodroma Crne Gore jer su na raspolaganje stavile svoje kapacitete, u slučaju potrebe“, saopćila je Maja Simović, direktorica sektora upravljanja destinacijom u Luštica Development.
U kompleksu su u toku i radovi na nekoliko gradilišta, na objektu hotela Čedi Luštica Bay i porodični zgradama u zaleđu.
Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluotoka Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućiće posjetiocima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.
Luštica Bay je jedinstveni grad na crnogorskom primorju koji kao projekat baziran na održivom razvoju implementira kompanija Luštica Development. Područje Luštice je poznato kao jedna od najljepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. U potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integriran u lokalnu zajednicu kao održiva zajednica otvorena za posjetioce tijekom cijele godine, Lušticu Bay odlikuje minimalna izgrađenost i maksimalna posvećenost prirodi. Kako bi osigurali minimalan utjecaj na životnu sredinu, oko 10 odsto ukupne površine od 690 hektara će podleći razvoju, dok će 90 odsto činiti netaknuta priroda, sportski tereni i poljoprivredna dobra. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, 1500 rezidencijalnih objekata, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja, oblasti netaknute prirode, sportskih terena, pješačkih i biciklističkih staza.