Učenici hrvatske nastave na utakmici Hrvatska – Kosovo

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 08. listopada 2016. - 19:41
Autor: 

Učenici hrvatske nastave su u četvrtak, 6. listopada, prisustvovali nogometnoj utakmici između Hrvatske i Kosova. Utakmica se zbog tehničkih razloga održala u Albaniji, stoga su učenici rano ujutro krenuli put Skadra. Svi su bili vidno uzbuđeni jer su znali da će se upoznati sa svojim nogometnim idolima, a sve zahvaljujući gospodinu Iliji Janoviću te Hrvatskom nogometnom savezu. Naime, HNS je učenicima hrvatske nastave poklonio karte za nogometnu utakmicu te su s gospodinom Janovićem dogovorili i ostvarili ovaj susret. Učenici su jedva dočekali 11:30h kada su imali zakazani termin upoznavanja s Vatrenima.

Izašavši ispred hotela, hrvatski reprezentativci su srdačno pozdravili učenike, koji su ih dočekali u nacionalnom dresu, te ih pozvali u zajedničku šetnju Skadrom kako bi im podijelili autograme i bolje ih upoznali. Šetnja Skadrom, bok uz bok sa svojim idolima, bilo je jedno predivno i nezaboravno iskustvo koje će učenicima ostati dugo u sjećanju. Nakon šetnje uslijedila je zajednička fotografija te su tada učenici poželili našim nogometašima pobjedu i sreću u daljnim kvalifikacijama.

Oduševljeni igračima i njihovim ležernim pristupom, učenici su nastavili razgledavati Skadar napeto čekajući početak utakmice koja je bila zakazana za 20:45h. Atmosfera na stadionu bila je navijački uzavrela, vesela i nadasve ugodna, a najveseliji trenuci bili su golovi hrvatske reprezentacije koja je sa 6:0 slavila protiv Kosova. Sretni i puni dojmova, učenici su krenuli svojoj kući znajući da su doživjeli iskustvo koje nikada neće zaboraviti.

Sve navedeno ne bi bilo moguće da nije, i ovaj put, bilo vjernih sponzora i najveće podrške hrvatskoj nastavi koji svojim doprinosom uvijek iznova razvesele učenike i omoguće im nezaboravne trenutke terenske nastave. Stoga još jedanput veliko hvala Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore, Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Hrvatskom nogometnom savezu te LEDU Crne Gore. Hvala Vam što ste ostvarili dječje snove!

Pogledajte video