Ultraluksuzna superjahta Marayah u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 31. ožujka 2015. - 11:57
Autor: 

Ultraluksuzna  superjahta Maryah, duga 122 metra, uplovila je jutros u Boku kotorsku, i vezana je na mulu 5 u dijelu tivatskog nautičkog centra namijenjenom najvećim jahtama.  Mariyah, sa zastavom Kajmanskih otoka, u Tivat je doplovila iz luke Elefsis u Grčkoj gdje je u tamošnjem brodogradilištu, taj luksuzni brod od 5.650 bruto-tona, izgrađen tijekom prošle godine.

Luksuzni brod koji je dizajniran od strane H2 Yacht Design-a, namijenjen za plovidbu i uživanje, izuzetnih dizajnerskih linija i ekstravagantnim enterijerom, može da razvija brzinu do 18 čvorova.

Njena paluba predstavlja omiljeno mjesto za zabavu i opuštanje gostiju, a brod ima kapacitet da u njemu boravi   54 putnika, značajno više nego što je to uobičajeni standard za ovakve ekskluzivne brodove za uživanje, pa su pri njenoj gradnji primijenjena najstrožija tzv. SOLAS pravila koja se odnose na klasične putničke brodove.

Veliki noćni klub, suvremeno opremljen Spa, soba za sastanke, IT soba, igraonica za djecu, teretana, suši bar i kino, samo su neki od sadržaja ove superjahte.

Impozantno plovilo, koje svojom veličinom i izgledom parira najpopularnijim jahtama u nautičkoj industriji, vezana je na novoizgrađenom dijelu marine Porto Montenegro, na mulu 5, koji ima kapacitete da veže brodove duge do 180 metara.