Upis u Muzičku školu „Vida Matjan“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 29. svibnja 2020. - 10:47
Autor: 

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ vrši upis novih učenika od 1. do 9. lipnja.

Po uputama Ministarstva prosvjete Crne Gore i Nacionalnog koordinacijskog tijela, kao i odluci Asocijacije muzičkih pedagoga Crne Gore, ove godine prijava za upis u I. i II. razred se podnosi online, dok se upis svih ostalih učenika iz drugih razreda vrši po automatizmu. Formulari za upis u I. i II. razred se nalaze na službenom portalu škole www.vidamatjan.me ( tab O nama – Dokumenta )

Popunjen formular se treba poslati na e-mail adrese sosmon@t-com.me ili skola@muz-ko.edu.me  

Kada pristignu svi formulari za upis u Muzičku školu (za I. razred) škola će organizirati prijemni ispit u skladu s propisima Nacionalnog koordinacijskog tijela. Prijemni ispiti će se održati u prostorijama Muzičke škole, počevši od 10. lipnja. Škola će osigurati dovoljno vremena između dva testiranja tijekom kojeg bi se izvršilo provjetravanje učionice i dezinfekcija stolova, koji su prethodno korišteni.

„Želim zahvaliti svim roditeljima i nastavnom osoblju škole koji su, u ovako vanrednim okolnostima, reagovali veoma profesionalno i predusretljivo. Uspješno školsku godinu privodimo kraju i spremni smo za upis novih učenika. Koristim priliku da pozovem svu djecu Kotora da se pridruže našoj školi. Samo neki od benefita koje muzička škola ima za razvoj djeteta su razvijanje fine motorike, ritma i sluha, sticanje vještina za javni nastup, savladavanje treme. Sve ove osobine su jako važne za kasniji razvoj djeteta, bez obzira da li će se profesionalno u životu baviti muzikom. Zato pozivamo sve radoznale da se prijave i zavire u svijet umjetnosti kroz našu školu“, istakla je Jelena Ljoljić, ravnateljica Muzičke škole „Vida Matjan“.

Devetogodišnje obrazovanje upisuju učenici koji u 2020. godine navršavaju šest godina, za instrumente: klavir, harmonika, violina, viola, violončelo, gitara, flauta, klarinet, saksofon, truba, horna. Obvezni predmet u I. razredu je Muzička početnica – dva sata tjedno. Instrument se uči od II. razreda.

Trogodišnje obrazovanje upisuju učenici koji u 2020. godini navršavaju 12 godina, za odsjek solo pjevanja. Obvezni predmet je Solfeđo s teorijom glazbe i solo pjevanje sa po dva sata tjedno i klavir s jednim satom tjedno.

Učenici se mogu upisati direktno u I. razred Osnovne muzičke škole. Osmogodišnje obrazovanje upisuju oni koji u 2020. navršavaju sedam godina, a obvezni predmeti su Solfeđo s teorijom glazbe i instrument sa po 2 sata tjedno.