Uručene nagrade za najbolje tivatske studente za 2017. godinu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. prosinca 2017. - 11:12
Autor: 

Na osnovu općinske  Odluke o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola i studenata postdiplomskih studija, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Općine  Tivat, organizirao  je danas (četvrtak, 28.12.2017. godine) prijem za najboljih 6 studenata iz Tivta, u akademskoj 2017. godini: Anu Paškalj, Vilmu Petković, Jelenu Lekić, Ivanu Kovačević, Petra Subotića i Ljubicu Samardžić.

Diplome i novčane nagrade u iznosu od po 511€, kao priznanje za izuzetan akademski uspjeh najboljim studentima, uručila je predsjednica Općine Snežana Matijević, naglasivši da Općina Tivat, na ovaj način, želi da vrednuje znanje i trud, kao i da stimulira  studente da postižu odlične rezultate. “Svojim uspjehom promovišete Tivat i sve njegove ljude i stičete nešto što vam niko ne može oduzeti, a to je znanje. Želim vam od srca, da dosegnete profesionalne vrhove”, kazala je predsjednica Matijević.

“ Zahvaljujemo Opštini Tivat na nagradi. Priznanje našeg rada puno će nam značiti i u budućnosti. Opština Tivat je primjer kako pratiti studente i njihove uspjehe ”, istakao je ispred nagrađenih Petar Subotić, inače student magistarskih studija na Građevinskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore. 

Ispred Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti najbolje studente pozdravila je savjetnica Ivana Petković. U razgovoru s predsjednicom Općine, studenti su predložili da se mladi uspješni ljudi prate, te da se njihov rad vrednuje već od osnovne škole. Na taj način, smatraju studenti, od rane dobi bi se promovirali  učenički trud, rad i zalaganje.