Uručene nagrade za najljepše blagdanske dekoracije u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 31. prosinca 2019. - 8:50
Autor: 

Mjesna zajednica Stari grad u susret božićnim i novogodišnjim praznicima, ove godine po osmi put, nagradila je najljepše ukrašene prozore, izloge, terase, hotele, ulice, javne ustanove.

Tročlani  žiri je u Jazz klubu Evergreen, ocjenjivao je maštovitost, originalnost i različitost u odnosu na prethodnu godinu a van konkurencije su bili izlozi koji nisu bili vidljivi noću.

Direktorica Turističke organizacije Kotor Ana Nives Radović izrazila je zahvalnost svim sugrađanima koji doprinose da grad izgleda lijepo tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

,,Za Kotor je itekako značajno da grad ukrase i građani a ne da to samo rade institucije i ustanove. Grad iz godine u godinu sve ljepše izgleda tokom praznika. Na tome zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos, a podrška Turističke organizacije neće izostati ni ubuduće”, istakla je Radović.

Prisutne je pozdravila i predsjednica MZ Stari grad Dragana Knežević i tom prilikom svima poželjela sretne praznike.

U kategoriji najljepše ukrašenih hotela nagrade su dobili hoteli - ,,Marija”, ,,Monte Cristo” i ,,Duomo”, dok su za najljepše uređene terase ugostiteljskih objekata nagradu dobili restoran ,,City”, poslastičarnica ,,Cukar” i konoba ,,Cesarica”.

Za najljepše ukrašene trgovačke radnje proglašene su mesara ,,S”, butik i pekara ,,Cuore i Baticuore”, ,,Foto Parteli” i suvenirnica ,,Forteca”.

Nagradu za ukrašavanje ulica u sopstvenoj režiji dobio je Dejan Ivošević, za najljepši balkon i prozor Katica Prenci, dok je za kategoriju izgled prozora nagrađena Vjera Pamer. Hrvatska građanska inicijativa je dobila nagradu za najljepše ukrašene prozore i vrata kancelarije. a JU,,Radost”područna jedinica jaslice za ukupan izgled ustanove.

Pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.

Goste su zabavljali Nataša Raičević i Kristijan Đuranović a program je vodila Slađana Vučetić.

 

Tekst: Radio Kotor