Uskrsne čestitke

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 30. travnja 2016. - 11:15
Autor: 

Poštovanim slušateljicama, slušateljima i prijateljima Dux radija pravoslavne vjeroispovijedi želimo da najradosniji kršćanski praznik Uskrs provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu svojih najmilijih.

Redakcija Dux radija

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijedi želi Hrvatska građanska inicijativa.

Hrvatska građanska inicijativa

,, Povodom najradosnijeg kršćanskog blagdana  koji simbolizira pobjedu nad smrću, grijehom i zlom  i osnažuje vjeru u vječni život, svim pravoslavnim vjernicima srdačno i  tradicionalno, s ,, Hristos vaskrese" čestitamo  Uskrs!  -  Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore".

 

Svim  građanima  pravoslavne vjeroispovijesti  sretan Uskrs želi  Hrvatsko građansko društvo  Crne Gore -  Kotor

 

Poštovani sugrađani,

U ime Opštine Kotor i svoje lično, najsrdačnije vam čestitam predstojeće Vaskršnje praznike.

Želim da vas ovaj najradosniji hriščanski praznik, kao simbol radosti života, podsjeti na značaj međusobnog poštovanja, tolerancije, povjerenja i razumijevanja, kao vrijednosti na kojima temeljimo našu tradiciju, ali i koje su osnovne pretpostavke budućnosti Kotora i Crne Gore.

Vaskrs donosi radost svim vjernicima i dobronamjernim ljudima, ispunjavajući ih ljubavlju i zajedništvom, podstičući vječnu nadu u pobjedu dobra, čovjekoljublja, dostojanstva, mira i solidarnosti među ljudima.

Neka praznični dani ispune vaše domove radošću i blagostanjem! Sa željom da praznik provedete u dobrom zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima, poštujući tradiciju, još jednom vam od srca čestitam predstojeći Vaskrs!

Hristos Voskrese!    -  Gradonačelnik Kotora, dr. Aleksandar Stjepčević

 

" U ime Skupštine Opštine Kotor i svoje lično, svim sveštenicima i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam najradosniji i najveći hrišćanski praznik – Uskrs, praznik nade i spasenja. U nadi da ćemo osnaženi uskršnjom svjetlošću i dalje zajedno graditi ljudski i miroljubiv zajednički život svih naših građana, te imati mudrost da, u zajedništvu kao vjekovnoj tradiciji našeg Grada, očuvamo svoj vjerski i nacionalni identitet, želim da nam ovi blagi dani proteknu u molitvi, miru i veselju sa svojim najbližima i prijateljima. Sretan Uskrs!" – predsjednik Skupštine Općine Kotor Nikola Bukilica

 

 

Svima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, u ime Opštine Tivat i svoje lično, upućujem srdačne i iskrene čestitke. Najveći hrišćanski praznik nas poziva da se zalažemo za toleranciju i dijalog, gradeći društvo na temeljima pravih vrijednosti. Osnaženi vjerom i nadom u bolje sutra želim da Uskrs provedete u krugu svojih bližnjih, u slozi, uzajamnom razumevanju, uvažavanju i miru.

Hristos vaskrse!     -   Predsjednik Općine Tivat Ivan Novosel