Uspješan prvi Festival uličnih umjetnika u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. srpnja 2016. - 11:13
Autor: 

Festival uličnih performera „InArt“ počeo je jučer u Tivtu. Festival, koji se po prvi puta održava u Crnoj Gori, okupio je veliki broj posjetitelja, koji su s uživanjem pratili izvedbe svjetski poznatih performera na nekoliko lokacija u Tivtu; ulica, trgova, ponta.

Program je započeo u 20:30 nastupom Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, nakon čega je svečano otvoren Festival. Posjetitelji su bili u mogućnosti vidjeti „slikanje na vodi“, 3D Art, ogromne drvene skulpture  Mladena Karišika; uličnog umjetnika iz Italije Otta il Bassotta, koji je, svojom kreativnošću i balonima, zabavljao najmlađi dio publike. Također, nastupili su i umjetnik Barto, Teatrosk – ljudski „kipovi“,  indonežanski ples plesnog studija Bidadari iz Srbije, Žarko Stanišić, kao i popularni bend Toć.

Sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Dubravka Nikčević je istakla: „Opština Tivat svakako podržava programe  manifestacije koji za cilj imaju obogaćivanje turističke ponude našega grada, podizanje nivoa kvaliteta turističke usluge. Upravo je ovaj festival jedan iskorak u neke nove forme, kulturnih dešavanja, nešto što nismo do sada bili u prilici da vidimo u Tivtu. Želim da kažem da će naš grad u ova naredna tri dana biti jedna svojevrsna scena, koja će učiniti naš grad živim, aktivnim sudionikom ovog događaja“.

Festival će trajati do 30. srpnja, kada će se program zaokružiti jednim lijepim vatrometom.

Festival je realizirala tvrtka Koncept Plus iz Podgorice u suradnji s NVO Umjetnička fabrika  i Turističkom organizacijom Tivat.