Uspješno održan prvi DP Basic course na Fakultetu za pomorstvo

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. srpnja 2015. - 11:51
Autor: 

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru  je u razdoblju od 29. lipnja do 3. srpnja ove godine uspješno održan prvi DP (Dinamičko pozicioniranje) Basic course u okviru zajedničkog trening centra Fakulteta za pomorske tehnologije i operacije Sveučilište iz Alesunda, Norveška i Fakulteta za pomorstvo u Kotoru. Tečaj je obuhvatio četiri dana teorijske i praktične obuke, dok se petog dana polagao službeni test Nautičkog instituta iz Londona. Kompletan tečaj je održan po svim službenim propisima koji važe za sve akreditirane DP trening centre u  svijetu.

Polaznici prvog tečaja bili su četiri pomorca, nekadašnji  uspješni studenti  Fakulteta: Robert Kelemen, Emil Madžar, Branislav Lalošević i Stefan Milentijević.  Svi  kandidati su s izuzetnim uspjehom položili test iz prvoga puta.

Obuku i ispit održao je Tron Resnes, iskusni  instruktor iz Alesunda, Norveška.

Održavanje narednog  tečaja  planirano je  sredinom rujna mjeseca, dok bi prvi tečaj višeg stupnja „Simulator Course“ trebalo da se održi u listopadu u nazočnosti službene komisije Nautičkog instituta iz Londona radi dobivanja trogodišnje akreditacije.

Za ove kurseve postoji veliko interesovanje pomoraca koji se i  ubuduće mogu prijavljivati za date kurseve putem e-mail adrese training.kotor@ac.me, odnosno putem telefona + 382 67 004 100.

Nakon pauze  za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora do 24. kolovoza 2015. godine, nastavit će se s organiziranjem obuka i tečajeva  i na offshore simulatoru u okviru istog trening centra.

Više informacija o pomenutim tečajevima može se naći na internet stranici maritime.hials.no.

Svi do sada održani tečajevi za studente i pomorce, kao i oni koji se planiraju, predstavljaju značajan oblik zajedničkih aktivnosti Fakulteta za pomorske tehnologije i operacije Sveučilišta iz Alesunda, Norveška i Fakulteta za pomorstvo u Kotoru kao partnera u realizaciji zajedničkog projekta Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initiative.