Uvala Pržno - očišćena kamena obala i planinarska staza

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. svibnja 2021. - 11:26
Autor: 

U nedjelju, 9. 5., u organizaciji Općine Tivat i NVO Naša akcija održala se akcija čišćenja kamene obale uvale Pržno i planinarske staze Pržno-Grabovac. Na akciji je sudjelovalo preko 80 volontera u tri faze. Prva faza tj. Komunalno poduzeće Tivat krenulo je s krčenjem planinarske staze od Pržna prema Grabovcu, druga faza tj. Službe zaštite i DVD društva iz Tivta krenuli su u čišćenje staze sa Grabovca na niže. Treća faza bila je čišćenje lijevog i desnog kraka uvale Pržno, s fokusom na kamenu obalu i šiblje gdje je bilo dosta otpada koje je more nanijelo. Tu su aktivnosti vodili mladi volonteri NVO Naša akcija kojima su se pridružili Omladinski tim Tivat, Asocijacija za istraživanje morskih sisara iz Radovića, i Društvo za obrazovanje i razvoja INESCA. Sakupljeno je 5m3 otpada.
Uz ovu ekološku aktivnosti akcija je sadržala i humanitarni element. Naime volonteri su za potrebe facebook inicijative "Naše malo nekom presudno" prikupili donacije za licitaciju čija sredstava će biti upućena liječenju djece u organizaciji Budi human.

„Zahvaljujemo se od srca svim učesnicima koji su donacijama i radom, i sa toliko pozitivizma doprinjeli ovoj aktivnosti. Akcija je podržana je kroz projekat “Advancing the Resolute and Tangible Environ-mental Implementation of Standards (ARTEMIS)”, sa financijsko podrškom od strane Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States and the Royal Norwegian Embassy in Belgrade, i projekta "Mladi za čist Jadran" koju podržava BeMed i fondacija Princ Albert II od Monaca“, poručuju iz NVO Naša akcija.