Uvertita za dinamično ljeto u Portu Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. svibnja 2015. - 9:04
Autor: 

 Atraktivan svibanjski kalendar za goste i rezidente Porto Montenegra bit će u znaku globalne manifestacije Noć muzeja, izložbe s nautičkom tematikom, zanimljivih sportskih sadržaja od kundalini i detox joge, do plesnih ritmova zumbe, sesija jedrenja i sata za najmlađe jedriličare, do tematskih večeri i aranžmana u hotelu Regent Porto Montenegro.

 Dinamika svibanjskog kalendara samo je uvertira u ljetnji, kada će brojni zabavni događaji, regate, koncerti i izložbe, biti samo neki od razloga zašto će tivatski nautički centar i ovog ljeta nositi epitet najdinamičnijeg turističkog proizvoda na obali. 

 Kao socijalna poruka o očuvanju vlastitog zdravlja, kompanija Adriatic Marinas u suradnji s tivatskim Domom zdravlja 6. svibnja u Jahting klubu Porto Montenegra, organizira besplatan opći zdravstveni pregled - kontrolu krvnog tlaka i nivoa šećera u krvi, a medicinski radnici će biti otvoreni za sva eventualna pitanja pacijentata, od 8,30 do 10,30 sati. 

 Povodom globalne kulturne manifestacije Noć muzeja, u Zbirci pomorskog nasljeđa u 16. svibnja u 20,00h bit će otvorena izložba pod nazivom Od brodskih linija do linija broda, autora prof. povijesti Dražena Jovanovića, koji je i koordinator u ovoj zdanju pomorskog nasljeđa. Na izložbi će biti prikazan dio arhivske i dokumentarne građe muzeja, koji će opisati život i sudbinu pojedinih brodova, od inicijalne ideje za njihovu izradu - prvobitnih proračuna i tehničkih nacrta, do fotografija već izgrađenog broda.

Iste večeri, povodom globalne kulturne manifestacije Noć muzeja, podmornica Heroj i Zbirka pomorskog nasljeđa će biti otvorene od 20,00 sati sve do ponoći, a ulaz je besplatan. Za zabavu na platou ispred ovih muzejskih zdanja bit će zaduženi glazbeni bendovi.

 Koncert na harmonici, u izvođenju solista borisa lenka, boruta zagoranskog i studenata Muzičke akademije na cetinju bit će održan  29. svibnja u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa, u sklopu programa Međunarodnog muzičkog festivala - harmonika fest u Tivtu, a koji je posvećen 35-godišnjici osnivanja Muzičke akademije.

Izložba akademske slikarke Maše Jovović pod nazivom Posmatrači šunjalice, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Adriatic Marinas (u Domu vojske), i trajat će do 15. svibnja. Ciklus slika ulja na platnu, suvremenih kolaža i skulptura od terakote, inspirirani su, prema riječima umjetnice, detaljima svakodnevice čovjeka današnjice.

Porto Montenegro Sportski klub ovog proljeća nudi tri teniska terena, teren za squash, fitness centar, kuglanje, stoni tenis, veliki izbor sati kao što su joga, hiit, pilates, salsa i zumba. sportski znalci ovog kluba preporučaju jogu kao kombinaciju fizičke vježbe, disanja meditacije i relaksacije, ali i kao drevnu nauku zdravog življenja – osim redovnih sati joge tijekom cijelog mjeseca 10. i 21. svibnja održat će se sat hot detox joge, 16. svibnja će se održati javni sat joge u parku, 24. svibnja master sat kundalini joge, i radionica joge 20. svibnja. Svi ljubitelji salsa i zumba plesnog pokreta bit će nazočni na velikoj žurci koja se organizira 29. svibnja. Pravo osvježenje u toplim danima je i novi sadržaj sportskog kluba, a to je Aqua aerobic. Sve informacije o aktivnostima Sportskog kluba zainteresirani mogu dobiti putem e-mail adrese: scbookings@portomontenegro.com ili na broj 032 660 744.