Uzvratni posjet učenika Osnovne škole Stjepana Radića iz Bibinja učenicima hrvatske nastave

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 09. lipnja 2017. - 8:52
Autor: 

Jučer su učenici hrvatske nastave, sa svojom nastavnicom Brankicom Vrbat, dočekali svoje vršnjake iz Bibinja i njihovu nastavnicu Jasminku Adzić Sikirić. Naime, prošle godine naši su učenici bili na terenskoj nastavi u Zadru te su prilikom tog posjeta imali organizirani susret s učenicima Osnovne škole Stjepana Radića iz mjesta Bibinje, kod Zadra. Tamo su se imali prilike družiti, igrati, naučiti nešto novo o njihovoj školi, aktivnostima i radionicama. Bili su jako lijepo i ugodno dočekani, a sada je došao red na uzvratni posjet i priliku da im učenici hrvatske nastave pokažu svoju srdačnost te da se podiče svojom Bokom.

Doček im se priredio u Atrijumu galerije Buća gdje im je bio organiziran program predstavljanja Tivta i Boke općenito. Prisutne su pozdravile nastavnica Brankica Vrbat i gospođa Ljerka Sindik te im zaželjele ugodan boravak u Boki. Također, od gospodina Zorana Krute gosti su imali prilike čuti nešto i o samom kompleksu srednjovjekovnog ljetnikovca Buće - Luković, dok mi je učenica Anja Andrić, obučena u bokeljsku nošnju, ispričala ponešto o ovoj značajnoj tradiciji i etnografskom nasljeđu Boke.

Prijateljski raspoloženi, svi zajedno su se počastili malom zakuskom te zaključili kako je ovo početak jednog divnog druženja.

Nakon dočeka, uslijedila je dodjela knjižica za učenike hrvatske nastave, a nastavnica Brankica svojim je učenicima od srca poželjela da im i sljedeća školska godina bude uspješna kao i ova.