Vaterpolo legende primljene u Općini Kotor i Generalnom konzulatu RH

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. lipnja 2023. - 18:04
Autor: 

Vaterpolske legende Crne Gore i Hrvatske u Kotoru su na sportskom obilježavanju projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Velikane sporta u Općini Kotor primili su potpredsjednici Općine Kotor Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević te savjetnik u sekretarijatu za sport Dejan Ognjanović.

 Oni su tom prilikom poželjeli dobrodošlicu legendama te istaknuli važnost projekta Putevima bokeljskih Hrvata koji se održava šestu godinu zaredom. Grad Kotor suorganizator je utakmice legendi koja se igra na vanjskom bazenu u Kotoru.

 Generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević u Generalnom konzulatu pozdravila je vaterpolske legende te istaknula važnost Hrvata na ovom području. Igračima je poželjela uspjeh u utakmici.

 „Obilježavamo šestu godinu ovog uspješnog projekta. I ovom se prigodom zahvaljujem svima koji kroz sve ove godine podržavaju Projekt Putevima bokeljskih Hrvata i zajedno s nama rade na njegovoj prepoznatljivosti, ali i na utvrđivanju položaja Hrvata u Crnoj Gori, međudržavnoj suradnji u cjelini!“ – izjavila je ambasadorica projekta Sanja Putica i dodala: „Današnja je utakmica pokazuje važnost timskog rada, ujedinjenja snaga u pravom cilju i potiče nas da nastavimo raditi. Važno nam je iz godine u godinu vidjeti pomake na svim poljima!“

 Uz legende na prijemima su bili autor projekta Toni Dabinović, ambasador projekta Boris Batijančić te organizator Patrik Kramarić. Projekt Putevima bokeljskih Hrvata održava se u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i Općinom Kotor. Donatori su: INA – Crna Gora d.o.o., Janaf d.d., Erste Banka Hrvatska, Hotel Cattaro, Porto Montenegro i Hotel Regent Porto Montenegro.