Večer s Pavlom Goranovićem u Zagrebu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. listopada 2017. - 10:51
Autor: 

Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s  Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore  treću godinu realiziraju zajednički projekt pod nazivom Crnogorski književnici u Zagrebu i hrvatski u Podgorici.

„Nakon uspješnog predstavljanja Ivane Simić Bodrožić u Tivtu (2015.), akademika Mladena Lompara  u Zagreba (2016.), ove godine predstavljamo književnika, akademika Pavla Goranovića.10. 10. 2017., s početkom u 19h u Europskom domu, Jurišićeva 1/1 i uz sudjelovanje: Vande Babić,  Dimitrija Popovića,  Ivice Prtenjaće, Pavla Goranovića,  Gorana  Matovića  i Danila  Ivezića – moderatora.

Na početku večeri s Pavlom Goranovićem  prisutnima će se obratiti predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba- Dušan Mišković i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore – Zvonimir Deković. Zamisao cjelokupnog projekta je da hrvatski književnici u Crnu Goru dolaze u organizaciji Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, a crnogorski u Hrvatsku u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Projekt je koncipiran kao višegodišnji s ciljem predstavljanja značajnijih suvremenih književnika ove dvije države u sredinama druge, kao aktivnost dvije nacionalne zajednice u jedinstvenoj programskoj aktivnosti.