Veliki karnevalski abrum i predstavljanje maškaranih grupa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. kolovoza 2016. - 11:27
Autor: 

Peti dan velikog lejtnog karnevala u Kotoru obilježio je abrum ulicama Staroga grada u kome su sudjelovale sve gostujuće grupe iz inozemstva i neke od kotorskih. Jubilarni, petnaesti  Internacionalni ljetni kotorski karneval  okupio je zavidan broj grupa iz poznatih europskih karnevalskih centara, pa i šire.

Sinoć su se predstavile 2 grupe iz Srbije: Pančeva i Vrnjačke banje, Riječki karneval koji će se također našoj publici predstaviti s dvije maske; iz Italije grupe Crispiano i Compagnia degli Anelli, Patras iz Grčke, dvije grupe Strumičkog karnevala, gosti iz Bolivije i slovenački feštađuni iz Ptuja.

Ispred Federacije europskih karnevalskih gradova domaće i goste su pozdravili: Josip Silov, prvi potpredsjednik FECC-a, Vasilije Bajrović – predsjednik NVU „Fešta“, organizator i potpredsjednik FECC-a Crne Gore, potom predsjednik FECC-a iz Nizozemske Vilijam Vajnhof, i setra osnivača FECC-a Anna Maria van der Kroon.

Nakon predstavljanja gostiju koje je izazvalo veliku pozornost javnosti i napunilo Pjacu od sata, kotorski sastav Tri kvarta priuštili su sjajnu atmosferu domaćima i fureštima.

Večeras će se u velikoj povorci  predstaviti oko 20 grupa sudionika, među kojima neke broje i preko 100 članova. Voditelji kroz ovu maškaranu večer bit će novinari Skala radija Brane Knezović i Dubravka Jovanović.

Svi na fešte večeras u 21 sat!