Veliko međunarodno finale City Games u Biogradu na Moru

Time to read
2 minutes
Read so far

Utorak, 22. kolovoza 2017. - 10:55
Autor: 

Bliži se vrhunac ovogodišnje, osme sezone popularnog sportsko - zabavnog natjecanja City Games. Nakon dva mjeseca turneje, tijekom koje je vesela City Games karavana obišla brojna mjesta u regiji, pred nama je spektakularno međunarodno finale koje će iznjedriti pobjednika za 2017. godinu.

25. i 26. 8. na rivi u Biogradu na Moru kroz međunarodna polufinala prodefilirat će osam ekipa, predstavnika osam država koji će dati sve od sebe u borbi za apsolutnom krunom ovih ljetnih igara. Najbolje četiri ekipe plasirat će se u finale 27. 8.

"Obišli smo Crnu Goru, Hrvatsku Srbiju, Sloveniju i BiH, nastupili pred hiljadama gledatelja i susreli se sa sjajnim takmičarima koji su se s puno entuzijazma uključili u igre. Ove sezone s nama su bili zlatni olimpijac i prvak svijeta u hrvanju Davor Štefanek, paraolimpijka i prvakinja u teakwondou Dejana Bačko, najtalentiranije BiH plivačice i reprezentativke Ivana Ninković i Nina Žarković, proslavljena boksačica i kickboksačica Nives Radić, parabiciklist Primož Jeralič, sudionici Olimpijskih Igara u plivanju Nastja Govejšek i Martin Bau te čitav niz drugih više ili manje poznatih sportista i rekreativaca, koje je oduševila mogućnost nadmetanja u jednom ovakvom događaju," kazao je autor projekta Miroslav Krzyk.

Zahtjevnu ulogu branitelja naslova međunarodnog prvaka ima Crna Gora, koja titulu drži već dvije godine i to zahvaljujući ekipama iz Herceg Novog, koji i ove godine šalje svoju ekipu.

Tijekom  godina crnogorsku je ekipu činio niz aktivnih, profesionalnih i amaterskih sportista. Među najistaknutijima su tu bili Vladimir Gojković, legendarni vaterpolista i olimpijac, zatim Milivoj Dukić, aktivni crnogorski reprezentativac u jedrenju, dok se odnedavno ekipi pridružio i Milutin Šoć, najbolji crnogorski kajakaš i višestruki rekorder u toj disciplini. Ipak, srce i dušu tima predstavlja jako žensko jezgro ekipe, na čelu s  kapitenom Milicom Ćorović, bivšom plivačicom,  a sada trenerom plivanja u hercegnovskom Jadranu. Odmah do nje je i njena sestra Ivana Ćorović, sada već umirovljenica vaterpolistica nekada reprezentativka Srbije u tom sportu. Ovu renomiranu okosnicu ekipe dopunjuju bivši aktivni sportisti, odnosno sada veterani i poluprofesionalci, zajedno s  profesorima tjelesne kulture  i brojnim članovima koji se rekreativno bave sportom . Ukratko, ekipa za pobjede, koja je zapisana u DNK-u svakog člana!

Hrvatsku predstavlja iskusna ekipa iz Ploča, koja je svoju ulaznicu zaslužila nadmoćnom pobjedom u nacionalnom finalu i sada želi to ponoviti i u međunarodnom. Srbiju drugi put zaredom predstavlja ekipa iz Kragujevca, puna profesionalnih sportaša s nastupima na evropskom i svjetskom nivou , pa tako i velikom željom za što boljim plasmanom. Ispred BiH nastupa ekipa iz Trebinja, koja je upravo u svom gradu u spektaklu pred nekoliko hiljada gledatelja izborila dolazak u Biograd na Moru. Boje Slovenije branit će Maribor, čija je ekipa dominirala u domaćem natjecanju,  a sada, nakon 3 srebrne i 2 brončane medalje, namjerava otići i do prvog slovenskog zlata.

Ovim će se ekipama u toj borbi pridružiti i ekipe iz Italije (Trst), Mađarske (Pečuh) i Makedonije (Skopje), po sljedećem rasporedu: u prvom polufinalu 25. 8., nadmetat će se Hrvatska, Crna Gora, BiH i Italija, a u drugom 26. 8., Slovenija, Srbija, Makedonija i Mađarska. Dvije najbolje ekipe iz svakog polufinala odlaze u finale.

 

Konkurencija u međunarodnom finalu je iznimno jaka i motivirana te svakako možemo očekivati vrhunsku atmosferu i neizvjesno natjecanje  do samog kraja. Ekipe će se sučeliti u igrama poput vina, vesla, jadranske bitke, alke, ribarskih kašeta i letećeg vaterpola, odnosno tradicionalnim igrama u njihovim modernim, urnebesnim verzijama. Ulaz je slobodan za sve navijače i posjetitelje.