Vjeroučenici Kotorske biskupije ponovno u crkvenim klupama

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 27. rujna 2015. - 16:16
Autor: 

Na blagdan sv. Vinka Paulskog, zaštitnika sestara milosrdnica i blagdan sv.Eustahija, kotorski vjeroučenici okupili su se jutros u katedrali bazilici sv. Tripuna i na euharistijskom slavlju zazvali Duha Svetoga, te otpočeli još jednu vjeronaučnu godinu. Netko po prvi puta, netko da se pripravi za  sakramente prve pričesti i svete krizme, a sve njih će na putu upoznavanja i jačanja vjere u Boga voditi vjeroučiteljica sestra Dragica Kuštre.

„U životu jednoga kršćanina, dvije klupe imaju osobito značenje. Prva klupa je školska klupa, kada počnemo u školu pa završimo osnovno obrazovanje, pa prelazimo u srednju školu, potom na fakultet ili netko i na postdiplomske studije, ali stalno se radi o jednoj klupi u kojoj provodimo određeni broj godina za koje svi kažu da su najljepše u ljudskome životu. Ali postoji i jedna druga klupa, crkvena klupa  i koju nikada ne napuštamo do konca našega života. U njima smo stalno pozvani da budemo. 850 godina pod svodovima ove katedrale čuje se Božja riječ koja nas uči i podučava da čovjek nije samo ovo fizičko, vidljivo, što mi se sviđa ili ne sviđa, što mi je lijepo ili manje lijepo, što volim ili manje volim, da čovjek ima nešto trajno, veliko i sveto u sebi što ga možda ne vidim, ali ga sigurno osjećam. Eto zbog toga ste pozvani  u ovaj Božji hram, da sazovemo Duha Svetoga da on kroz ovu školsku i vjeronaučnu godinu bude sa nama, da nas on jača i krijepi na putu sazrijevanja, kako intelektualnog tako i duhovnog, da bi jednoga dana bili kompletne ličnosti korisne za društvo i zajednicu u kojoj djelujemo“ istakao je tijekom propovijedi don Anton Belan.

Na kraju svete Mise, blagoslovljena su djeca i školske torbe, a vjeroučenici su s vjeroučiteljicom utvrdili raspored pohađanja satova vjeronauke.