Volonteri UDG-a u posjetu Domu starih “Grabovac” u Risnu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 02. siječnja 2016. - 9:09
Autor: 

Volonterski klub Univerziteta Donja Gorica je osnovan 2012. godine na inicijativu studenata. Organiziran  je na način da uključuje u svoj rad veliki broj mladih ljudi i studenata. Ima za cilj realizaciju njihovih ideja, kao i projekata,  ali i pomoći drugim ljudima.

Volonterski klub je usmjeren  razvoju pozitivnih vrijednosti u društvu, pa je tako ususret novogodišnjim i božićnim blagdanima Volonterski klub Univerziteta Donja Gorica organizirao akciju „Za osmijeh u Domu starih“. U okviru akcije kupljeni su simbolični pokloni za članove Doma starih “Grabovac” u Risnu, koji su im uručeni prilikom posjeta članova Volonterskog kluba, koja je organizirana 30. Prosinca 2015. godine. Tom prigodom, volonteri i studenti Univerziteta Donja Goricasu se družili i razgovarali s korisnicima Doma. Vidno oduševljeni i puni pozitivne energije, članovi Volonterskog kluba su po povratku sa sigurnošću potvrdili da će ovo za njihov klub i za UDG postati tradicionalna akcija, koja će biti organizirana svake naredne godine.

Od osnivanja Kluba, organizirane  su mnoge akcije na obostranu radost kako volontera tako i onih kojima je akcija namijenjena. Tijekom prethodne godine.  Također, krajem ljeta, Volonterski klub UDG-a je imao veliki doprinos prilikom organizacije i realizacije trke “Global Adria Run”. Trka je organizirana u Kotoru, a prihodi od kotizacije su donirani u dobrotvorne svrhe.