Vraćaju se maškarani Kotorani sa karnevala u Nici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. veljače 2016. - 10:55
Autor: 

Kotorski karneval ovih dana uspješno se predstavio na karnevalu u Francuskoj, javlja za Skala radio ekipa iz Nice, a koja danas nakon 7 dana se vraća u Kotor.

U Nici svakodnevno su održane karnevalske povorke, u kojima su nastupili reprezentativni dio “Feštinih” mažoretki i Gradska muzika Kotor, dio grupne maske “kotorske vlastele”, na čelu s kapom kotorskog karnevala Lukom Knezovićem.

Kotorski karneval se tako predstavio kroz glavnu karnevalsku povorku, nastupio je i u cvjetnoj povorci i paradi svjetla, kao i kroz cvjetnu bitku u luci.

U najavi ovog velikog karnevala stoji: glavni događaj svake zime na Rivijeri je jedan od najvećih karnevala na svijetu, nudeći program nezaboravne zabave od 13. do 28. veljače 2016.

Karnevalske povorke, njih 16, imaju su svoj put do velikog slavlja na pjaci Masséna.

Divovske, šarene povorke se održavaju dan i noć, uz zabavu koju pruža više od 1000 glazbenika i plesača iz cijelog svijeta.

U jedinstvenom okruženju, na Promenade des Anglais, elegantne “Cvijetne bitke” su dio karnevala koji se ne smije propustiti.

Za više od 15 dana, grad pulsira u karnevalskom ritmu, a bajke, slavlja i magija rade svoj posao na francuskoj rivijeri!