Vučinović - Auer: HGI dosljedno za EU I NATO / Opoziciji mjesto u parlamentu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. ožujka 2017. - 16:53
Autor: 

Ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica HGI Marija Vučinović se na poziv šefa Delegacije Europske unije u Podgorici, gospodina Aiva Orava, sastala sa šefom odjeljenja za zapadni Balkan u Europskoj službi za vanjsko djelovanje, gospodinom Eduardom Auerom, u prostorijama Delegacije EU.

Šef odjeljenja za zapadni Balkan, gospodin Eduard Auer je naglasio da je povod za razgovor položaj manjina u Crnoj Gori, uz osvrt na posjet visokog predstavnika EU za zapadni Balkan, gospođe Federike Mogerini.

Tom prigodom, s predstavnicima manjinskih stranaka, bilo je riječi o aktualnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, gdje su nazočni dijelili stav da je opoziciji mjesto u Parlamentu.

Imajući u vidu položaj manjina u Crnoj Gori, gospodin Auer je istakao da je Crna Gora primjer koji treba da slijede i ostale zemlje u regiji.

Vučinović je istakla da se Hrvatska gradjanska inicijativa dosljedno zalaže za put Crne Gore ka EU I NATO integracijama, što je ujedno istaknuto i u samom programu te stranke, čime su se i nazočni predstavnici manjinskih stranaka suglasili.