Vuksanović iskazao potporu predstavniku Hrvata u Srbiji Žigmanovu i zahvalio Čanku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. svibnja 2018. - 12:44
Autor: 

U Beogradu se od 10. do 12. svibnja održala Međunarodna parlamentarna konferencija na temu „Idejom EU do mira i razvoja“ na kojoj je sudjelovao Adrijan Vuksanović zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore i predsjednik skupštinskog Odbora za europske integracije, a na poziv Nenada Čanka, predsjednika istoimenog Odbora u srpskom parlamentu.

Vuksanović je imao sastanak s Tomislavom Žigmanovim, zastupnikom Hrvata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, pri čemu je iskazao snažnu potporu hrvatskoj zajednici u Srbiji koja se našla na udaru od poraženih političkih struktura, koje svojim ponašanjem evociraju tragične uspomene iz devedesetih godina, a koje je i Međunarodni sud pravde u Hagu označio kao zločinačkim. U višesatnom razgovoru Žigmanov je izvjestio kolegu iz Crne Gore s političkim, socijalnim i sveukupnim položajem hrvatskog puka, s naglaskom na ogromno smanjenje broja Hrvata u Republici Srbiji. Dogovoreni su i modaliteti dalje suradnje i njeno intenziviranje, uz nedvojbenu potporu Hrvatske građanske inicijative Hrvatim u Srbiji i njihovim političkim predstavnicima.

Adrijan Vuksanović je zahvalio domaćinu konferencije Nenadu Čanku na civilizacijskom anganžmanu koji je iskazao prema hrvatskoj zajednici u Hrtkovcima i uopće u Srbiiji, braneći elementarne vrijednosti humanosti. Vuksanović je pozvao Čanka da posjeti Crnu Goru, što je ovaj sa zadovoljstvom prihvatio.