Vuksanović: Krapović je za ratna dešavanja i logor Morinj mogao okriviti raspored planeta u kozmosu ili horoskop

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. prosinca 2023. - 10:19
Autor: 

''Opasna relativizacija tragičnih dešavanja devedestih''

Poslanik i lider HGI-ja Adrijan Vuksanović je za Antenu M izjavu ministra obrane Dragana Krapovića da je ''ono što se desilo u logoru Morinj, posljedica rata u bivšoj Jugoslaviji, a ne velikosrpske ili velikocrnogorske agresije'', ocijenio kao opasnu relativizaciju tragičnih dešavanja devedesetih godina. 

''I mogla je ta izjava ministra Krapovića biti još i gora. Mogao je da u tom stilu kaže i da za tragična dešavanja zapravo krivi meteorološki uvjeti  tih godina, raspored planeta u kozmosu ili horoskop. Radi se o jednoj opasnoj relativizaciji devedesetih godina, u kojoj se želi sakriti agresor, a žrtvi objašnjavati da ona zapravo nije žrtva'', kazao je Vuksanović. 

Ranije danas šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman je, povodom izjave Krapovića, za Pobjedu rekao da ''bez suočavanja s nedavnom prošlošću, Crna Gora ne može postati ravnopravna članica Europske unije, ni biti vjerodostojni NATO saveznik''.

''Izjave poput Krapovićeve ne doprinose dobrosusjedskim odnosima Crne Gore i Republike Hrvatske, i u tom pogledu je izjava ministra Grlića Radmana sasvim u skladu s istinom koju moramo i nakon 30 godina dokazivati i objašnjavati'', rekao je Vuksanović.

Izvor: Antena M