Antena M

Vlada Crne Gore je na večerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prijestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost.

U skladu sa Odlukom Vlade, kako je saopšteno, dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022.

“Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova”, kazali su iz Vlade.

Premijer Dritan Abazović je u Zagrebu, a nakon susreta sa hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem uslijedila je zajednička press konferencija.

Abazović je kazao kako su govorili i o temama koje su "ostale teret iz prošlosti".

"Nijesu to teme koje će da uspore naš odnos, ali bi bilo korisno da ih rješavamo. Mislimo da za neke već imamo rješenja", rekao je on, dodajući kako je zahvalan Hrvatskoj što je 'donijela EU na naše granice'.

Rekao je kako smatra da Hrvatska "treba da bude glavni pokretač svega onoga evropskog u Crnoj Gori".

Za vlast u Podgorici Hrvatska je važnija od Hrvata iz kozmetičkih razloga, kazao je predjsednik HGI-ja Adrijan Vuksanović u današnjoj Drugačijoj radio vezi, dodajući da se to u Hrvatskoj apsolutno shvata.

Hrvatska razumije šta se dešava u Crnoj Gori

Govoreći o prošlonedeljnim sastancima sa predsjednikom i premijerom, te sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova Hrvatske, Vuksanović je istakao da su oni iskazali brigu za hrvatsku populaciju u Crnoj Gori.

Navodi da je za vlast u Podgorici Hrvatska važnija od Hrvata iz kozmetičkih razloga.

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv S.L.K. iz Tivta, shodno Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga, nezvanično nam je saopšteno u policiji.

Prema našim saznanjima iz policije, uhapšena je jer je kod nje policija pronašla oko šest grama heroina. 

Izvor: Antena M

Sve što se dešavalo u prethodnim danima, a pogotovo u nedjelju 5. septembra na Cetinju, pokazalo je da Crna Gora ima marionetsku Vladu koja je u potpunosti instrumentalizovana u službi tuđih, antidržavnih i anticrnogorskih interesa, zaključeno je na sastanku predstavnika opozicionih političkih partija.

Ponedjeljak, 21. prosinca 2020.

Ministarstvo zdravlja donijelo je novi set mjera u cilju suzbijanja pandemije Covid 19.

Nove mjere stupaju na snagu u utorak 22.12.2020. godine i važiće do 11.1.2021. godine.

Zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22:00 do 05:00 narednog dana

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa hrvatskim ambasadorom u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Ambasador Grubišić je, kako se navodi, čestitao ministarki Srzentić stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Crne Gore i Hrvatske. Ambasador je naglasio je da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, te da je za Hrvatsku od velike važnosti nastavak evropskog puta Crne Gore.

Podgoričani Mitar Raičević (24) i Slavko Konatar (26) saslušani su sinoć u policiji zbog pokušaja da zakače trobojku ispred zgrade Veleposlanstva Hrvatske u Podgorici, piše Pobjeda.

Treće lice, koji ih je fotografiralo udaljilo se prije dolaska policije, a radi se i na njegovoj identifikaciji.

Raičević i Konatar saslušani su sinoć u policiji, a nakon toga su pušteni. U tijeku su policijsko tužilačke radnje u izviđajnom postupku.

Izvor: Antena M

Poziv lidera tri koalicije koje će formirati novu Vladu da u nju uđu i manjine koje nijesu prešle cenzus, za lidera Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića je očekivan.

Ipak, Vuksanović se pita se da li je taj poziv samo pokušaj kozmetičke intervencije na licu buduće vlasti kako bi se prikazala otvorena i široka prema međunarodnom javnošću ili se radi o iskrenom pozivu.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primio je juče u Banskim dvorima Adrijana Vuksanovića, poslanika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Crnoj Gori i Iliju Janovića, zamjenika HGI i potpredsjednika Opštine Tivat.

Kako je objavljeno na sajtu hrvatske Vlade, predsjednik Vlade dao je čvrstu podršku HGI u predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 30. avgusta. 

Stranice

Subscribe to RSS - Antena M