Vuksanović: Postavljanje bilborda "Ponosni na svoje srpsko" je demonstracija samoponiženja i duhovne nemoći

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 10. listopada 2023. - 16:32
Autor: 

Politika koja je devedesetih godina bombardovala Dubrovnik i ”proslavila se” otimačinom veš-mašina, televizora i ostalih kućnih aparata s dubrovačkog područja danas bi otimala duhovni i kulturološki kapital ne samo Dubrovnika nego i cjelokupnog hrvatskog naroda, poručio je predsjednik i poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović povodom postavljanja bilborda širom Crne Gore u režiji portala IN4S uoči Popisa.

Lako je zakupiti veliki pano odnosno bilboard, kaže Vuksanović,  i na njemu postaviti ono što je tuđe, ali to, dodaje, ne mijenja činjenicu da se radi o kulturnom blagu Republike Hrvatske. Demonstracija je to samoponiženja i duhovne nemoći, smatra Vuksanović.

"Kad se radi o Hrvatima u Crnoj Gori, mi nismo samo biološki trajali na ovim prostorima, već smo obogatili svojim kulturnim blagom hrvatski narod i današnju Crnu Goru, koja se treba predstavljati pred svijetom s onim što smo realizovali na polju kulture. Hrvatska građanska inicijativa će zastupati, afirmisati i braniti te vrijednosti koje su univerzalne i koje cijeni civilizovani svijet", naglasio je Vuksanović za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske uputilo je protestnu notu Crnoj Gori zbog postavljanja reklamnih panoa uz puteve u Crnoj Gori, kao dio kampanje "Ponosni na svoje srpsko" u organizaciji portala IN4S.

"Ministarstvo je uputilo notu zbog korišćenja hrvatskih velikana i poznatih ličnosti iz Hrvatske, posebno dubrovačke istorije, na plakatima kojima se promoviše srpstvo u Crnoj Gori", navodi se u noti Ministarstva.