Vuksanović na panelu ‘’Put Crne Gore ka Evropskoj Uniji ’’

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. svibnja 2017. - 10:18
Autor: 

Forum žena i Forum mladih Bošnjačke stranke odbora Glavnog grada-Podgorice i Općine Tuzi organizirali su 24. 5.  panel – ‘’Put Crne Gore ka Evropskoj Uniji’’.

Gost predavač je bio gospodin Adrijan Vuksanović, poslanik u Skupštini Crne Gore,  koji je također predsjednik Odbora za Europske integracije.

Panel je otvorila AmelaBabačić, predsjednica Foruma žena Općine Tuzi, koja je predočila teme o kojima će biti govora na ovom panelu i to: kako je i kada Crna Gora započela proces pristupanja u EU, gdje se trenutno nalazi na tom putu, što nas još očekuje, koliko smo do sada postigli i prilagodili crnogorski standard i što nas čeka nakon službenog  pristupanja u ovoj značajnoj Uniji.

Nakon uvodnog izlaganja, u kom je podsjetio na koristi koje Crnoj Gori donosi integracija u EU, ali i sami proces pristupanja,  gospodin Vuksanović je razgovarao sa sudionicima  o uspjesima ostvarenim u dosadašnjem periodu, o dostignutim   reformama, doprinosu manjinskih naroda u tom procesu, koristi koje manjinski narodi mogu očekivati nakon pristupanja Crne Gore  EU,  ali i danas dominantnom diskursu o “krizama” i “prijetnjama” unutar same EU.

Prisutni su iskazali zanimanje  za ovu temu, što je potvrdio veliki broj pitanja koja su postavili gostu predavaču. Samim tim je postignut cilj ovog panela, da se pokaže da integracija u EU nije nešto o čemu samo govore političari i birokrate, već da i sami građani imaju mogućnost da daju svoj sud.

Prisustvo oko 30 članica i članova Foruma među kojima najviše mladih je dodatni motiv organizatorima  da na slične načine, upravo mladima stvore neformalan i inovativan prostor za diskusije s donositeljima  odluka, stručnjacima i predstavnicima diplomatskog kora radi boljeg informiranja i razumijevanja složenog procesa pristupanja Crne Gore EU.