Vuksanović s Izaslanstvom Administrativnog odbora na sastanku s poslanicima Hrvatskog sabora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. srpnja 2017. - 10:00
Autor: 

Izaslanstvo Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, na čelu s  predsjednikom odbora Luigjem Shkrelom, održala je sastanak s  predsjednikom Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora, Antem Sanaderom, i predsjednikom Mandatno - imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora, Žarkom Tušekom. Na sastanku su sudjelovali  i Silvano Hrelja, potpredsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, Darko Parić, potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Arsen Bauk, član Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove. Iz Službe Sabora prisustvovale su Sandra Mužek Matišić, tajnica Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, Vlatka Dragia, tajnica Mandatno - imunitetnog povjerenstva i Silvana Vukobrat, viša stručna tajnica u Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Poslije pozdravnih govora predsjednika Sanadera i Tušeka, prezentirana  su prava zastupnika u Hrvatskom saboru i kriteriji  za ukidanje imuniteta.

Cilj sastanka je razmjena znanja i informacija istih odbora, koje su od velikog značaja za dalji rad navedenih odbora.

Susret je posvećen razmjeni iskustava i primjera dobre prakse u dijelu prava i obveza poslanika/ca za vrijeme trajanja mandata i drugim pitanjima iz nadležnosti Administrativnog odbora, s  posebnim osvrtom na prisustvo sjednicama poslanika/ca Skupštine i radnih tijela.

Također, članovi Odbora su se sastali s Veleposlanstvom Crne Gore u Hrvatskoj, Borom Vučinićem, i predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.