Vuksanović sudjelovao na Međunarodnoj konferenciji o komuniciranju europskih integracija između država članica i zemalja proširenja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. studenog 2017. - 8:43
Autor: 

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović sudjelovao je   na internacionalnoj konferenciji u organizaciji Crnogorske paneuropske unije, koja je na temu „Za Evropu: Komuniciranje evropskih integracija između članica EU i zemalja proširenja“, održana u Podgorici.

Konferenciju je otvorio šef izaslanstva   EU u Crnoj Gori Aivo Orav, koji je istakao veliki posao koji je Crna Gora dosad ostvarila na putu ka EU, istovremeno kazavši da pravi posao tek predstoji i poželio sreću Crnoj Gori na daljem putu integracija. Alan Ternoar, predsjednik Internacionalne paneuropske unije, kazao je da je Crna Gora inspirirana  Mediteranom dugo kreirala svoj put ka Europskoj uniji, te da je u procesu proširenja najvažnija želja naroda da se pristupi velikoj europskoj obitelji.

Predsjednica Crnogorske paneuropske unije Gordana Đurović podsjetila je na crnogorsku težnju ka EU još od obnove neovisnosti i skrenula pozornost  na to da europski rječnik mora biti razumljiviji građanima, napominjući da Crnu Goru na europskom putu očekuje dinamična 2018. godina.

Na konferenciji je bilo riječi o europskim vrijednostima i europeizaciji jugoistočne Europe, gdje su članovi Europskog parlamenta iz Hrvatske i Slovenije govorili o izazovima svojih zemalja na putu integracija, a važna tema su bili i izazovi sa kojima se suočavaju zemlje proširenja, gdje su svoja iskustva podijelili predsjednici paneuropskih unija zemalja regije.