Zabrana izlaska od 19h, skraćeno radno vrijeme

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. studenog 2020. - 15:58
Autor: 

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja.

"Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 07:00 – 20:00 na 07:00 – 18:00, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra", saopšteno je iz NKT-a.

Ističu da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

NKT je pozivalo građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

"Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora", zaključuje se.

Izvor:RTCG