Zatvoren 10. festival „Purgatorije“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. rujna 2015. - 10:33
Autor: 

Sinoć je u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu održana dodjela nagrada i priznanja čime je zatvoren deseti festival „Purgatorije“, koji je ove godine okupio 15 tisuća posjetitelja. 

Medijator večeri bio je Neven Staničić, koji je ocijenio da festival „Purgatorije“, usprkos nekim nedostacima, opravdava titulu mediteranskog teatra.

Ovogodišnja predsjednica žirija Mani Gotovac pročitala je odluku žirija - za najbolju predstavu odabrana je „Život Molijera“ Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja, nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je glumac Nikola Ristanovski (uloga Molijera), nagrada za glumačku bravuru pripala je Marku Janketiću  za ulogu Ruprehta (predstava „Razbijeni krčag“), a nagradu za umjetničko dostignuće dobio je Centar za kulturu Tivat  za vizualni identitet predstave „Hasanaginica“.

Glumcu Branimir Popović uručena je plaketa „Ivana Tomičić“, koju dodjeljuje Centar za kulturu Tivat, a umjetnik je izrazio zahvalnost svima istaknuvši koliko je u isto vrijeme i sretan i tužan; tužan, jer „Ivana nije sa nama“. Popović je izrazio želju da i Tivat dobije Gradsko kazalište, jer ono to, kako je rekao, svojim radom i trudom zaslužuje. Publici su se obratili i glumci Nikola Ristanovski i Marko Janketić, a divne dojmove iz Tivta doma će ponijeti i predstavnik Makedonskog narodnog teatra Emil Ruben.

Festival je u ime predsjednika Općine zatvorio predsjednik Skupštine Općine Krsto Bošković, izrazivši zahvalnost djelatnicima Centra na trudu oko ovoga veoma zahtjevnog Festivala, te naglasio kako će tivatska Općina i dalje pružati potporu Centru, uz želju da Festival bude još bolji.