Završen Međudržavni susret hrvatske književnosti u Boki

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. lipnja 2023. - 17:39
Autor: 

V. Međudržavni susret hrvatske književnosti u Boki kotorskoj završen je danas  u Tivtu. Podsjećamo, u sklopu programa, sinoć je u Generalnom konzulatu RH u Kotoru održana pjesnička večer.

Organizatori susreta su: Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, a suorganizatori Hrvatska krovna zajednica ,,Dux Croatorum“, Ogranak Matice hrvatske u Boki, Hrvatska izvandomovinska lirika, Ogranak Matice hrvatske Čitluk i Hrvatska matica iseljenika.

Prethodnih dana, sudionici su boravili u Perastu i Kotoru, a danas su bili na Misi, u crkvi sv. Antona, nakon čega su posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće.

Razgovaralo se o projektima HNV -a, izdavačkoj djelatnosti koja je zaista bogata, kao i o Domu kulture „Josip Marković“.

Predsjednik HNV -a je istakao da je ovo već peta godina, gdje aktivno sudjeluju i književnici iz Boke te se tako    susreću s književnicima, koji sada, iako žive daleko od RH, nikad ne zaboravljaju svoje podrijetlo.

Na ovom Međudržavnom susretu hrvatske književnosti u Boki sudjelovali su i: Boris Njavro, Stjepan Šešelj, Marina Kljajo, Antun Lučić, Srećko Marijanović, Andrija Stojić, Silvio Jergović, Ana Lemić, Ivanka Sabolić, Mario Vischovich, Suzana Tkalčić, Ivan Gerić, Zoran Sova, Nadica la Rosa, Josip Lučić, Anđa Luburić, Adrijan Vuksanović…