Završena 10. Tivatska regata

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. travnja 2016. - 10:23
Autor: 

U Tivtu je jedrena jubilarna 10. Tivatska regata krstaša i Otvoreno prvenstvo Crne Gore za klasu mikrotoner. Regata je okupila jedriličare s cijele crnogorske obale, međunarodnog sastava. Jedrilo je 16 brodova u 5 klasa i klasa mikrotoner.

Oblačan dan i mjestimična kiša u pojedinim djelovima zaljeva, vjetar početkom dana jugoistočni 2 do 3 čvora, pred kraj dana je okrenuo na jugozapadni i pojačao do 8 čvorova.

Skiper Niko Belan, jedrilica Sinji galeb pobjednik je regate u realnom vremenu. Drugi je kroz cilj  prošao Rian Pilepič, jedrilica „Jugo“, a treći je skiper Igor Les, JK Delfin, jedrilica „Bura“.

U klasi 1. trofeje su osvojili skiperi na jedrilicima BLU26, skiper Rian Pilepič prvi, drugi skiper Igor Les i treći je skiper Goran Moškov. „Sinji galeb“ pod sigurnom rukom skipera Nika Belana pobjednik je u klasi 2, a srebro je pripalo skiperu Saši Kovačeviću i jedrilici „Amaya“. Mladi ruski skiper Oleg Smirnov pobjednik je u klasi 3, a on je sa svojom posadom i jedrilicom „Plusminus“ došao iz Bara. Skiper Vesna Kovačević, jedrilica „Vagabund“ iz Herceg Novog zauzela je drugo mjesto. U klasi 4 pobjednik je skiper Kamil Mamatov, jedrilica „Mosafir“, a skiper Mladen Vukić, jedrilica „Moj brod“ iz Bara plasirala se na drugo mjesto. U klasi 5 snage su odmjerili najduži brodovi, a pehar je odnio skiper Krsto Todorović, jedrilica „Jelena“ i srebro skiper Milan Lučić, jedrilica Trilly.

Skiper Igor Nikolić s posadom JK Delfin pobjednik je Prvenstva Crne Gore u klasi mikrotoner. Najmlađi su sudionici regate, u rasponu od 10 do 14 godina, inače jedriličari u klasi Optimist i osvojili su i najviše ovacija. Skiperu jedrilice „Jelena“ Krstu Todoroviću iz Bara dodijeljena je specijalna nagrada, knjiga „Sport u Tivtu“ autora Slavka Krstovića, za desetogodišnje sudjelovanje na regati, čime su dokazali veliku ljubav prema jedrenju i potporu Tivatskoj regati krstaša.

Nagrade su dodijelili gospodin Miodrag Karadžić, TO Tivat, gospodin Tonny Browne, direktor marine Porto Montenegro i gospodin Predrag Gajić, direktor kompanije Brand new Tivat. Brand new Tivat je osigurao i posebno za ovu priliku dizajnirao nagrade, inspirirane jedrilicom iz zaštitnog znaka grada Tivta. Organizaciju regate podržali su Općina Tivat, TOT, Brand new Tivat, Porto Montenegro i Lovćen osiguranje - priopćeno je iz JK"Delfin" Tivat.