Završena obnova zgrade Generalnog konzulata RH u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. prosinca 2020. - 13:27
Autor: 

Nakon višegodišnjeg čekanja završena je obnova zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru.

Generalni konzulat RH, na novoj adresi Trg Bokeljske mornarice 392, posjetili su predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, kao i potpredsjednik HGI-ja Ilija Janović.

Podsjećamo, zgrada je u vlasništvu Republike Hrvatske i nalazi se u Starom gradu u Kotoru te na veliko zadovoljstvo kako za hrvatsku nacionalnu manjinu u Crnoj Gori, tako i za ostale građane, zgrada je obnovljena po šengenskim standardima, koje zahtjeva jedan ovakav projekt.

Sada će novi, iznimno bolji uvjeti olakšati rad Generalnog konzulata na dobrobit cjelokupnog života hrvatske zajednice u Crnoj Gori te će na adekvatan i dostojanstven način svim građanima pružiti konzularne usluge, kada će od idućeg tjedna Generalni konzulat službeno početi s radom u obnovljenoj zgradi.

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine su izrazili zahvalnost što su dobili priliku posjetiti Konzulat te istakli značaj ovog projekta na zadovoljstvo kako Hrvatske tako i Crne Gore i nastavak jedne dobrosusjedske suradnje između dviju zemalja.

Generalna konzulica Generalnog konzulata Jasminka Lončarević istakla je zadovoljstvo posjetom i podrškom te izrazila zahvalnost gostima na lijepim željama za sretan početak.