Završena petodnevna akcija uređenja Osnovne škole "Nikola Đurković"

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. siječnja 2021. - 10:31
Autor: 

U nedjelju, 17. 1.,  mladi NVO Naša akcija završili su petodnevnu volontersku radnu akciju uređenja Osnovne škole "Nikola Đurkovic" u Radanovićima.  U ovoj prvo j fazi radova fokus radova bio je kabinet matematike, veliki hodnik na donjem katu škole od oko 150 m2, sređivanje starih klupi, i farbanje vrata učionica na donjem katu  škole.  Radovi su uključili veliku količinu struganja, gletovanja i šmirglanja jako oštećenih i starih zidova, zatim podloga i krečenje. U akciji je sudjelovalo 18 mladih volontera uzrasta 14 do 21 godina, a priključili su se dva dana i studenti Pomorskog fakulteta.  

Materijal za ovu aktivnost NVO Naša akcija je osigurala kroz Savjet za mlade Kotor (Općina Kotor), zatim krovni materijal kroz Direkciju za izgradnju Kotora, a ostatak potreba pokriven je kroz sredstva koje je NVO Naša akcija osigurala  kroz European endowment for democracy. 

„Posebnu zahvalnicu dugujemo Marijanu Šantiću koji nam je pozajmio skale za rad na visokim plafonima i svim učiteljicama i roditeljima koji su volonterima donosili osvježenje i donacije u vidu hrane“ - stoji u priopćenju.  

"Ovo je četvrta škola, koju je NVO Naša akcija uredila kako bi naši najmlađi građani imali ljepše okruženje za učenje. U drugoj fazi projekta bit će sređen kabinet biologije i radit će se na uređenju dvorišta škole.  Sada čekamo da domar završi krov od učionice i biblioteke sa materijalom koji smo obezbedili,  jer tu sada prokišnjava.  Samo tada nastavak radova ima smisla. Pokušavamo još da obezbedimo police za knjige u dobrom stanju za biblioteku, jer su mnoge od prokišnjavanja uništene, kao i mapu svijet koja je školi potrebna"-  kaže mladi vođa ovog projekta Dejan Besović.  

„Pozivamo sve koji su u mogućnosti  da nastavimo da pomognemo u uređenju ustanove“.