Završeno drugo izdanje nautičkog događaja u Portu Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 06. rujna 2016. - 9:26
Autor: 

Drugo izdanje ekskluzivnog nautičkog događaja MYBA Pop-Up Superyacht Show u Portu  Montenegru u Tivtu, okupilo je 22 super jahte, te preko 120 brokera, kapetana, agenata, zastupnika i predstavnika jahting industrije iz cijelog svijeta, koji su stigli u Boku kotorsku s namjerom da istraže sve šanse i prednosti ovog područja za razvoj industrije čarterovanja jahti.

„Na impresivnoj listi posjetitelja ovog događaja, koji je još jednom svrstao Porto Montenegro u „svjetsku nautičku pozornicu i komunikacionu platformu za brokere“, nalazila su se najpoznatija imena svjetske jahting i čarter industrije, poput kompanija Burgess, Ocean Independence, Northrop & Johnson, CharterWorld, Camper & Nicholsons, YCO, IYC, Bluewater, CSO Yachts i Edmiston. Na impozantnoj nautičkoj promenadi na mulu 1 u Porto Montenegru našle su se superjahte JoyMe (49,91m), Reve D’Or (46m), Daima (42,5m), ali i mnoge druge. Za drugu ediciju ovog skupa jahting industrijalaca imali smo preko 120 izlagača, što predstavlja 60% više delegata u odnosu na premijerno izdanje prošle godine. Čak 30% učesnika činile su regionalne kompanije, uključujući i bokeške lokalne privrednike, što je bio jedan od naših ciljeva“,priopćio je direktor MYBA-e za Crnu Goru, Bili Kanjeljas (Billy Cannelas).

Ovaj biznis nautički događaj organizirali su nautički centar Porto Montenegro i prestižna međunarodna asocijacija jahting brokera MYBA, sa namjerom da stručnoj javnosti predstave sve prednosti ovog područja za razvoj industrije čarterovanja jahti.

„Povratne informacije naših brokera i agenata su fantastične, i ove godine su otkrili savršene atribute koji će im biti glavni argument kada Crnu Goru i Porto Montenegro budu svrstali u omiljenju jahting destinaciju na Mediteranu i tokom sezone sajmova nautike koji predstoje. Bilo je ovo vrlo veliko i izuzetno uspješno drugo izdanje“ – dodala je Fiona Maureso, predjednica MYBA asocijacije.

„Mi smo izuzetno zadovoljni kako odzivom jahti i brokera, tako i samom organizacijom koja je bila besprekorna. Iako je, u odnosu na prethodnu godinu, bilo brojem manje jahti koje učestvuju, primjetno je bilo da su iložene mnogo veće jahte, što nam jasno ukazuje da se struktura klijentele koja posjećuje ovo trziste mijenja i da naredne godine mozemo očekivati dalji trend rasta visokoplatežne jahting klijentele“, izjavila je Ajka Matijević, direktorica Yachting & Concierge agencije iz Tivta.

U dinamičnoj agendi ovog prestižnog događaja svi učesnici bili su pozvani da se pridruže i brojnim seminarima, sponzoriranim od strane hotela Regent Porto Montenegro, a večeri su bile rezervirani za društvene događaje. Autentičnost akvatorija  Boke, vrhunska gastronomska ponuda obilazak jedinstvenog svetilišta starih bokeljskih pomoraca Gospe od Škrpjela, i grada Perasta, bili su dodatan razlog oduševljenja uglednih gostiju iz svih krajeva Europe.