Zimski kotorski karneval od 18. veljače

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 07. veljače 2017. - 8:52
Autor: 

Svečano otvaranje tradicionalnog Zimskog kotorskog karnevala bit će u subotu 18. 2., s početkom  u 18h defileom mažoterki, kotorske Gradske muzike i kapom karnevala ulicama Starog grada. Na glavnom gradskom trgu održat će se PAPALADA ALA MAKA, uz delicije   karnevalskih grupa i glazbu benda  LUNGOMARE.

U suradnji sa Šoping centrom “Kamelija” Dječji maskenbal bit će dan kasnije (u nedjelju,19.2.) u igraonici ZUM ZUM, od 15 do 17 sati. Koncert pod maskama održat će učenici Muzičke škole „Vida Matjan“  u crkvi Svetog Duha u utorak,  21. 2.,  u 19 sati.

Mažoterke FEŠTA pripremaju novi spektakl u okviru svog jubilarnog XX. koncerta, koji će u velikoj dvorani Kulturnog centra biti u četvrtak, 23. 2.,  s  početkom od 18 sati.

Dan kasnije, Plesni studio „Alisa“ priredit će ROĐENDANSKU ŽURKU, također  u velikoj dvorani Kulturnog centra od 18 sati.

Veliki maskenbal bit će u subotu,  25.2.,  od 21 sat u Poslovnom centru „Vukšić“.

Za najbolje maske, pojedinačne i grupne, osigurane su novčane nagrade u iznosu   od  2.700,00 eura.

Program tradicionalnog Zimskog kotorskog karnevala završava se u nedjelju,  26.2.,  velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, nakon čega će biti održan  koncert TOMISLAVA BRALIĆA I KLAPE „INTRADE“  na glavnom gradskom trgu.

Na dan karnevala iz tiska  će izaći  humoristično-satirični list "Karampana“.

Kutija za tekstove koji  čine sadržaj ovog lista  nalazi se na Kamenom kiosku.

U sklopu fešti, karneval na Prčanju bit će u subotu 18. 2., od 15.30 sati, a sat kasnije će se  u tamošnjem Domu slobode održati dječji maskenbal.

Generalni sponzor tradicionalnog Zimskog kotorskog karnevala 2017.g.  je LUKA KOTOR A.D.

Manifestaciju financijski pomoglo MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA.

Medijski sponzori su Skala radio, Radio Dux, Radio Kotor i TV PINK M.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ , suorganizator  Turistička organizacija Kotor, a  pokrovitelj Općina  Kotor.