“Žućenica - fest 2015.”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. svibnja 2015. - 9:08
Autor: 

Ovogodišnja tivatska kulturno-gastronomska manifestacija „Žućenica - fest 2015.“ počet će programom „Veče žućenice “ u Restoranu „Mali raj “ u Igalu, u srijedu 29. svibnja.

Dana 30. svibnja održat će se svečano otvorenje gradske rive Pine u Tivtu, koja je zajednički projekt JP ,,Morsko dobro" i Općine Tivat.

Svečano otvorenje počinje u 18.30 kada će u okviru Žućenica fest-a započeti XI. "Pijat od žućenice", gdje će uz mnoštvo jela od ove biljke-hraniteljke gostima biti ponuđen i bogat zabavni program uz nastup Gradske glazbe, Exodusa, KUD "Boka" i Jelene Kažanegre.

Nakon što posjetitelji Tivta upoznaju tradicionalnu hranu i glazbu, u 21,30 će se prepustiti modernijim zvukovima u izvođenju jedne od zvijezda regije Jelene Rozge.

U pripremi je i poseban kultruno – zabavni program u čast dvadeset – petogišnjice osnivanja Organizacije žena Tivta i XI. Žućenica festa. Do kraja lipnja predstoji još predstavljanje Žućenica fest-a na manifestaciji “Risanski makaruli”.

Organizacija žena Tivta i Radio Tivat, uz punu podršku Općine i Turističke organizacije Tivta, posvetili su joj međunarodni gastronomski festival “ Žućenica fest“ koji traje od 2004. godine. Festival je specifičan po mnogo čemu, pa i vremenu trajanja: od prvih ljubičica do prvih zimskih bura.