Andrej Plenković novi predsjednik HDZ-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. srpnja 2016. - 9:51
Autor: 

Andrej Plenković i službeno je postao novi, peti predsjednik HDZ-a. Točno tri mjeseca nakon što su potvrdili drugi mandat Tomislavu Karamarku, HDZ-ovci su u nedjelju ponovno izašli na birališta, a Plenkoviću, kao jedinom kandidatu, glas su dala 97.823 člana od njih ukupno 98.209 koliko ih je glasovalo.

„Hvala na podršci i povjerenju koje ste mi u velikom broju iskazali izborom za predsjednika najveće stranke. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam. HDZ je predvodio uvođenje demokratskog poretka, dao veliki doprinos Domovinskom ratu, Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme, pristupila NATO-u i EU. Sada započinjemo novo poglavlje. Trebamo novu viziju i pristup što zahtijeva odvažno vodstvo i posebna znanja. Revitalizirat ćemo stranku – poručio je Plenković, dodajući kako će 'vratiti povjerenje u HDZ'. Kazao je kako je bilo pogrešaka koje treba ispraviti te da je pred njima težak rad.

„Rješenje ne može biti politika koja razdvaja i stalno otvara povijesna pitanja i temelji se na ideološkim razlikama. Hrvatskoj treba moderna politička platforma, preuzet ćemo inicijativu za uređenu Hrvatsku – kazao je Plenković.

Naglasio je da će im glavni cilj djelovanja biti pokretanje gospodarstva, da su za provedbu svakog programa ključni ljudi, te da HDZ ima najviše stručnjaka.