Bokeljska večer u Zagrebu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 27. veljače 2015. - 10:19
Autor: 

Najstarija hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ – Zagreb organizira Bokeljsku  večer koja će se održati u subotu, 28. veljače, s početkom u 19.30 sati u Hotelu Sheraton u Zagrebu. U nazočnosti biskupa kotorskog mons. Ilije Janjića Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 – Zagreb, na čelu s kolovođom Antunom Nikolićem, u svečanim će odorama plesati Kolo Sv. Tripuna, jedino autentično obredno srednjevjekovno Kolo, s motivima iz pomorskog života. Tom će prigodom Mali admiral Frane Rogić govoriti Lode, a svečanost će otvoriti gastald Ivo Škanata.

Uz brojne Bokelje iz Zagreba te predstavnike bratovština Bokeljske mornarice iz Rijeke i Dubrovnika, nazočit će i čelnici svih hrvatskih udruga i tijela iz Boke kotorske i to kotorske podružnice Bokeljske mornarice 809, Hrvatske krovne zajednice Dux Croatorum, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore te Hrvatskog građanskog društva.

Nakon kraćeg umjetničkog programa u izvedbi polaznika Glazbene škole „Brkanović“ iz Zagreba, u zabavnom dijelu večeri, u izvedbi Dražena Žanka, premijerno će se izvesti pjesma „Boko moja“ autorice glazbe i teksta naše Bokeljke Jasne Levanić Rogić. Uz tradicionalno bogatu lutriju i tombolu, zabava će se nastaviti uz glazbeni program trija Maxa Hozića.

Tom večeri nastavit će se proslava Tripundanskih svečanosti koje se više od devet desetljeća obilježavaju u Zagrebu, a ovog je mjeseca po 1206-ti put Sv. Tripun slavljen i pred drevnom katoličkom katedralom u Kotoru.