Branding Hrvatske u Zagrebu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. studenog 2019. - 11:54

Ovogodišnja konferencija posvećena javnoj, kulturnoj i znanstvenoj diplomaciji, Branding Hrvatske, održat će se peti put. Na konferenciji će predavati poznati i uspješni Hrvati iz domovine i iseljeništva. Ove će godine jedan od njih biti i legendarni Nikola Pilić, jedini teniski trener na svijetu s tri osvojena Davis Cupa i ključna figura u izgradnji svjetskih šampiona – Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera i Novaka Đokovića. Svoja poslovna iskustva na konferenciji će predstaviti proslavljena hrvatska liječnica, kirurginja, spisateljica i počasna Konzulica Republike Hrvatske u Italiji, dr. Nela Sršen.

O brandingu Hrvatske govorit će i hrvatsko-američki glazbenik, lobist i mirovni aktivist Nenad Bach koji je svojim nastupima s Pavarottijem, Cohenom, Bruceom Springsteenom, i Bonom Voxom, u vremenu kad je to Hrvatskoj bilo najpotrebnije, nemjerljivo pridonio ugledu Republike Hrvatske u svijetu. O važnosti hrvatske diplomacije predavanje će održati dr. Mladen Andrlić, dugogodišnji ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i aktualni veleposlanik u Budimpešti. Uspješni mladi arhitekt Bruno Jurčić, povratnik iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je predstavljao Hrvatsku na Biennalu u Veneciji, u Zagrebu će na konferenciji predstaviti svoje urede u Puli i Šangaju te prvi IT kampus koji je nedavno otvoren u Hrvatskoj.

Od ostalih predavača, najavljeni su: Marina Drašković, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, najveća hrvatska influencerica na društvenim mrežama Ella Dvornik, modna poduzetnica Iva Tuđa te Petar Ćurić kao pokretač i voditelj projekta.

- Drago nam je što je Branding Hrvatske prepoznat kao projekt od nacionalnog značaja za Republiku Hrvatsku. Mediji su nas prozvali ''najboljom konferencijom u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina'', što svakako godi čuti, ali mišljenja sam da je tajna našeg uspjeha u našim iskrenim namjerama i plemenitim ciljevima, te što gledamo ne dijeliti hrvatsko društvo, već ga isključivo i samo povezivati. Radi se o jednoj dobroj, konstruktivnoj i nepolitičkoj inicijativi – rekao je Ćurić.

Za osobe s pozitivnim stavom o Hrvatskoj i svijetu –slogan je pod kojim će se održati 5. konferencija Branding Hrvatske. Otvorenje će se održati u petak, 8. studenog, u 9.30 sati u Multimedijskoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.