Dječja božićna izložba u Cavtatu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. prosinca 2015. - 10:18
Autor: 

Prva Dječja božićna izložba u Cavtatu na temu  „Obitelj“  je bila nadahnuće za sve. Dječji radovi su precizno prikazali značaj obitelji iz njihove najiskrenije perspektive.

Izložba je započela sa živim jaslicama u kojima su sudjelovala djeca iz cijele županije. Josip i Marija bili su obučeni u konavske nošnje. Josip je krstio badnjak kako se to već tradicionalno radi u Konavlima, a tri kralja, obučena u tri različite nošnje (primorsku,župsku i konavosku), prinosili su darove : plodove zemlje specifične za naš kraj-naranče,masline,šipak…

Mali su anđeli bili već smješteni na pozornici, a žive su jaslice bile pozadina cijele izložbe do kraja programa.

Gosti izložbe , djeca iz  Kulturno-umjetničkog društva iz Orašca  izveli su Linđo u primorskim nošnjama. Program je začinio kvartet iz Umjetničke škole Luka Sorkočević pod vodstvom prof.Đive Kušelj , a izložbu je otvorio predstavnik Općine Konavle g.Božo Lasić uz riječi potpore predstavnika Dubrovačko neretvanske županije g.Iva Klaića.

Poznate umjetnice Romana Milutin Fabris i  Ivana Jovanović Trostman bile su članice žirija i dodijelile su nagrade za 4 najbolja rada.

Na izložbi su bili i gostujući  radovi iz Doma Marina Držića u Dubrovniku na čijim radionicama je sudjelovalo 50-ak djece.

Svečanost je završila uz pregršt lijepe pjesme i plesa,čašćenja i pozitivne energije i pravog blagdanskog raspoloženja.

Izložba kao takva je bila najbolji podsjetnik na temeljne ljudske vrijednosti kojima težimo , a to su obitelj, ljubav i podrška.

Dječja božićna priredba  će se održati 28.12. u Domu kulture u Cavtatu s početkom u 17:00 sati.