Hrvatska – vodeća svjetska turistička destinacija u usponu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 06. veljače 2015. - 10:41
Autor: 

Jedan o vodećih svjetskih turističkih portala proglasio je Hrvatsku vodećom svjetskom turističkom destinacijom u usponu, prenosi HRT.

Portal Fodors trEvel ima više od 20 milijuna klikova na mjesec, a prema rezultatima pretraživanja njihovih korisnika Hrvatska se našla ispred Portugala, Turske, Francuske, Španjolske pa čak i Maldiva i Tajlanda. Interes za Hrvatsku prema istraživanju portala – i dalje raste.

Zbog rasta popularnosti Hrvatske u svijetu Fodor’s je odlučio objaviti i vodič o Hrvatskoj koju u svojim objavama uz ostalo najčešće opisuje jedinstvenom zemljom na Mediteranu s kristalno čistim morem i plažama, obalom i otocima koji su raj za posjetitelje te s ponudom izvrsnih vina u Istri, na Hvaru, Visu i Korčuli koja dobivaju i sve više pohvala u inozemstvu.

Ističe i bogatu povijest Dalmacije za koju napominju i da je bila dio Rimskog carstva čiji se ostaci mogu naći u cijeloj toj regiji, posebno u Splitu.

Od aktivnosti za posjetitelje izdvajaju odlične mogućnosti za jedrenja zbog razvedenosti hrvatske obale okružene prirodnim pristaništima, bezbrojnim otocima, smaragdno-plavim morem te netaknutom prirodom dodajući da je za sve ljubitelje mora ‘odredište snova’.