Kolinda Grabar-Kitarović preselila svoj ured u Dubrovnik

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. listopada 2017. - 11:16
Autor: 

Ured predsjednice Rebublike Kolinde Grabar-Kitarović do kraja tjedna premješten je u Dubrovačko-neretvansku županiju, gdje će krajem tjedna biti obilježena i 25. obljetnica vojno-redarstvenih akcija oslobođenja juga Hrvatske. Predsjednicu su pred palačom Ranjina dočekali župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković. Uz intonaciju himne podignuta je hratska zastava a predsjednica se obratila okupljenima.

"Drago mi je što ćemo ove nedjelje proslaviti 25. obljetnicu velike pobjede oslobađanja hrvatskog juga. Hvala svim braniteljima i svima koji su ostali živjeti u Gradu i Županiji," rekla je na početku svog obraćanja. Između ostalog, osvrnula se i na pozitivne turističke rezultate te naglasila kako je iznimno važna modernizacija Zračne luke i iskoristivost EU fondova. Dubrovnik treba puno čvršće povezati sa Zagrebom, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović te u tom kontekstu naglasila važnost izgradnje Pelješkog mosta koji bi povezao Hrvatsku, ali i EU.

Predsjednica će tijekom dva dana boravka na hrvatskome jugu posjetiti poluotok Pelješac te otoke Korčulu, Lastovo, Mljet i Šipan. Sutra će će se u Stonu sastati s predstavnicima državne, županijske i lokalne vlasti i razgovarati o projektu Pelješkog mosta. Posjetit će i poluotok Prevlaku, koji već 25 godina stoji zapušten i neiskorišten. Subotu ujutro predsjednica će provesti u dolini Neretve.