HRT

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021.
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY Afp

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine sa 19-23 (12-12) i time praktički izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale.

Predstavljamo vam knjigu mlade hrvatske povjesničarke umjetnosti Nevenke Šarčević: Bokobran - razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske.

Noćas završava ljetno računanje vremena. U nedjelju u tri ujutro kazaljke treba pomaknuti jedan sat natrag. Dakle, noćas spavamo dulje. Pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag, odnosno s 3 sata ujutro na 2 sata, u nedjelju, 27. listopada, započet će zimsko računanje vremena.

U punoj dvorani zagrebačkog HNK, uz izravan prijenos na Prvome programu HTV-a, dodijeljene su Večernjakove ruže – medijska nagrada koja se dodjeljuje u sedam kategorija već četvrt stoljeća. 

Posljednja nagrada, Ruža za TV-emisiju godine – dodijeljena je HRT-ovoj emisiji 'A-strana'. 

- Hvala HRT-u zbog ukazanog povjerenja, istaknuo je Ivan Vukušić, a Duško Ćurlić je zamolio za pljesak za sve nominirane kolege. 

U Dubrovniku je održana svečanost u vezi s potpisivanjem ugovora o izgradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation te ugovora za nadzor gradnje sa zajednicom ponuditelja u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering.

Ured predsjednice Rebublike Kolinde Grabar-Kitarović do kraja tjedna premješten je u Dubrovačko-neretvansku županiju, gdje će krajem tjedna biti obilježena i 25. obljetnica vojno-redarstvenih akcija oslobođenja juga Hrvatske. Predsjednicu su pred palačom Ranjina dočekali župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković. Uz intonaciju himne podignuta je hratska zastava a predsjednica se obratila okupljenima.

U organizaciji Zaklade Ljubo Stipišić Delmata, u petak 24. ožujka 2017. u Gradskoj loži u Zadru s početkom u 19 sati, održat će se promocija knjige dr.sc. Vedrane Milin Ćurin "Žene u klapskom pjevanju".

Subota, 01. listopada 2016.

 

Na današnji dan, prije 25 godina, počela je agresija na Dubrovnik. Dubrovačko područje ostalo je bez struje, vode i telefonskih veza.

Do kraja svibnja 1992., pripadnici 1. i 4. gardijske brigade i 163. dubrovačke brigade, zajedno s lokalnom policijom, specijalnom jedinicom MUP-a  i dobrovoljcima oslobodili su područje Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke do Plata, čime je prekinuta blokada Dubrovnika koja je trajala 214 dana.

Nedjelja, 11. listopada 2015.

Hrvatska je u debiju novog izbornika Ante Čačića na Maksimiru pobijedila Bugarsku s 3:0, sačuvavši za zadnje kolo kvalifikacija odluku o izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo.

Ante Čačić je najuvjerljiviji hrvatski izbornik, nitko nije debitirao na klupi vatrenih s pobjedom od 3:0.

Stranice

Subscribe to RSS - HRT