Kotorski vatrogasci na mimohodu u Vodicama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2015. - 10:52

U Vodicama je održan mimohod vatrogasaca u spomen na tragično preminule vatrogasce iz Šibenika, Vodica i Tisnoga, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice.

Kao i prethodne godine, mimohodu i posjetu otoka Kornati nazoćili su i vatrogasci službe zaštite i spašavanja grada Kotora.

U sjećanje na poginule vatrogasce iznad povorke preletio je kanader, a mimohod je svojim nastupom uveličala vatrogasna klapa DVD-Žrnovnica Sv. Florijan.

Mimohod se zatim uputio do spomenika poginulim vatrogascima u gradskom parku gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće, a završio je na Gradskom groblju gdje su na grobovima poginulih vatrogasaca položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Počast poginulim vatrogascima maratonom su odali i biciklisti koji su iz Zagreba biciklirali u Vodice.

Grad Vodice organizirao je jučer posjet mjestu stradanja heroja na otok Kornati gdje je bila služena misa zadušnica i polaganje vijenaca i svijeća na mjestima stradalih vatrogasaca.

 

U kornatskoj tragediji poginulo je 12 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno - Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.